Egyéb kategória

Ezek a növények tisztítják legjobban a levegőt a lakásotokban

Kiderült, a növények legalább olyan jó barátaink, mint a kutyusok. A NASA adatai szerint ezek a fajták a legjobbak a tüdőnknek!

vous - 2016.11.18.
Ezek a növények tisztítják legjobban a levegőt a lakásotokban

A NASA '80-as évekbeli kutatását foglalta össze nemrég a LoveTheGarden nevű oldal. Ne csak az alapján válasszátok ki a lakás élő díszeit, hogy melyik tetszik a legjobban, az alábbi grafikából megtudhatjátok, melyek a leghasznosabbak a levegő minőségének szempontjából. Az öt, legjobb tulajdonságokkal bíró növény nevét hoztuk el nektek, jó bogarászást!

Kínai ehető krizantém (Chrysanthemum morifolium)

Kiszűri a levegőből: ammónia, formaldehid, benzol, triklóretilén, xilol, toluol

asztali lámpa virág növény éjjeliszekrény

Növények egymás között – Eláruljuk, melyik virágnak milyen legyen a szomszédja

Ahogy nekünk, embereknek sem mindegy, kik a szomszédaink, úgy a növényeknek sem. A megfelelő ültetés ugyanis növelheti a terméshozamot, viszont az is könnyen előfordulhat, hogy nem kedvelik egymást, ilyenkor viszont sokkal rosszabbul érzik magukat és rosszabbul is teljesítenek. Segítek, hogy a növényeitek a lakásotok és a kertetek ékességei lehessenek.

A cikk foltytatása ITT jön!

Vitorlavirág (Spathiphyllum ’Mauna Loa’)

Kiszűri a levegőből: ammónia, formaldehid, benzol, triklóretilén, xilol, toluol

A cikk itt még nem ér véget, a továbbiakért KATT IDE!

Vous JOY

JOY & VOUS

JOY.hu és a VOUS.hu stratégiai együttműködést kötöttek. Naponta olvashatjátok a JOY.hu szerkesztőinek, szerzőinek cikkeit nálunk, és fordítva: a VOUS szerkesztői és szerzői is vendégszerzősködnek a JOY.hu-n. Keressétek őket itt, kövessetek bennünket ott!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!