Egyéb kategória

Eljött a digitális detox ideje – így száműzzétek az internetet!

A digitális detox ideje talán még soha sem volt ennyire aktuális. A telefonunkba bújva járunk-kelünk, otthon a laptopba mászva folytatjuk, és nos, igen, van, akinek a munkája az is online vagy digitális térben zajlik.

vous - 2016.11.17.
Eljött a digitális detox ideje – így száműzzétek az internetet!

A mai világban nagyon nehéz, sőt majdhogynem lehetetlen internet nélkül élni. A net ma már olyan természetes egy háztartásban, mint a víz, az áram… Ám mint ahogy az előbb felsoroltaknak, az internetnek is nagy ára van. Így is, úgy is. 

Nem véletlen, hogy a celebek is sorra jönnek rá, kell egy kis pihi. Először Justin Biber offolta magát az Instagramról, a napokban pedig Kendall Jenner is eltűnt onnan. Azt kell mondjam, ők csinálják jól, ráadásul az ő digitális életük sokkal nagyobb, mint egy átlagemberé, így dupla a sokk. Bár az online térben dolgozók se irigyelt emberek. Nem kell mondanom, hogy a VOUS-lányok többsége, ha csak nincs otthoni munkájuk, miután átlépik a bejárati ajtó küszöbét, hallani sem akarnak internetről. Se Facebookról, Instagramról se nagyon.

csaj szerelem telefon szerelem

A mobilfüggőség és a digitális detox világa – Így változott meg az életünk az okostelefonok óta

Szia, te most a telódon olvasol minket? Jól teszed. Persze ha ott ül melletted a gyermeked, a pasid, a barátod, az anyukád, akkor jobb, ha gyorsan elolvasod ezt a cikket, aztán detoxikálod magad digitálisan, elteszed a kütyüd, és a szeretteiddel vagy épp magaddal foglalkozol. Vigyázz, a mérget már valószínű te is bevetted! De jó hírünk van, mert az ellenanyag is nálad van.

A cikk folytatása ITT jön.

Itt az ideje, hogy néha ti is tartsatok egy kis pihenőt. (Szigorúan azután, hogy elolvastátok ezt a cikket!) A következőkben pár tippet adok a digitális detoxhoz.

1. Miután hazaértetek, SEMMI INTERNET

Legyen az az idő már a családé és legfőképpen magatoké. 

Objektum doboz

2. Szabadság

Ha szabira mentek, még véletlenül se nézzetek e-maileket.

Objektum doboz

3. Iskola

Én leszek most a rossz arc, de óra alatt ne nyomkodjátok a telót, éppen elég szünetekben lógni a Facebookon. Az órákon inkább figyeljetek, ma már sok tanár tök jó fej, és érdekesen tartja a tanórákat. Megéri figyelni!

Objektum doboz

4. Baráti összejövetel

Ugye ti is láttatok már olyan társaságot, aminek minden egyes tagja nyomkodja a telefonját, ahelyett hogy beszélgetnének… Ti ne legyetek ilyenek, ne aggódjatok, semmiről nem maradtok le, ha két órán át nem nézitek a Facebookot. 

Objektum doboz

5. Kézben a telefon

Először is ne álljatok be a bezombult emberek sorába, akik a tömegközlekedési eszközökön meg az utcán állandóan a telefonjukat babrálják, sőt végig a kezükben van még akkor, is ha nem nyomkodják azt. Ez egyébként veszélyes is, könnyen ellophatják, elhagyhatjátok a mobilt.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.