Megfigyeltétek, hogy a kiadós, kevés alapanyagból készülő fogások a legnagyobb kedvencek? Nemcsak nálunk, de szerte a világban örök kedvencek a kényszerből, szegénységből vagy épp praktikumból született egyszerű ételek. Most egy isteni francia tepsis krumpli következik, amit kötelező kipróbálni! Nagyon finom, rém egyszerű, és elronthatatlan!
A kevesebb több, tartja a mondás, és ez bizony sok ételre is igaz: kevés, de jól megválasztott alapanyaggal isteni ételeket varázsolhatunk, fűszereset, illatosat, tartalmasat, mégis egyszerűt, és erre minden népnek és konyhának vannak nagyon is finom bizonyítékai. Nézzük csak a krumplit, mennyire kreatívan lehet használni!
Izgalmas fogások, isteni falatok – A krumpli ezer arca
Nehéz lehet krumplinak lenni! Mindig csak a forró olajban sütik ki, a rántott húsnak, mint ezeréves barátnak, már csak odabiccent, semmi újdonság. De még az értékeivel sincsenek tisztában a fogyasztók. Ti jóban vagytok a krumplival? Egy korábbi cikkünk végére érve másként fogtok rá tekinteni!
A folytatás ITT jön!
A magyar konyhában a paprikás krumpli, a grenadírmars vagy a rakott krumpli dobogós az egyszerű, de kiadós és tartalmas ételek versenyében, de a brassói is igencsak esélyes. A krumplis tészta is örök kedvenc, akár a felvidéki vagy szlovák gyökerekkel bíró sztrapacskára gondolunk, akár a megkerülhetetlen olasz krumplinudlira, a gnocchira. Vagy gondoljunk a tócsnira, ami nem csak nálunk népszerű: a svájciak nemzeti étele, a rösti is nagyon hasonló, és nem mellesleg isteni finom, valamint rém egyszerű. És ha már egyszerű és krumplis, kihagyhatatlan a spanyol tortilla, a tojással összesütött burgonyás lepény, vagy a franciák ellenállhatatlan egytálétele, a tartiflette.
A cikk itt még nem ér véget, a receptet keressétek a Cookta oldalán!