Egyéb kategória

Megszűnhet nálunk is az óraátállítás – mutatjuk, mely országokban törölték már el

Talán nem lesz többé olyan sötét a tél? Az Országgyűlés támogatja az óráátállítás eltörlését.

vous - 2016.11.16.
Megszűnhet nálunk is az óraátállítás – mutatjuk, mely országokban törölték már el

Az Országgyűlés támogatja, jövő héten pedig döntés születhet arról, hogy Magyarországon eltörlik-e az óraátállítást – írja a Magyar Nemzet. Ha az OGY. elfogadja ezt az indítványt, akkor egy-két éven belül Magyarország végleg a kelet-európai idősávban maradna, vagyis a nyári időszámítás szerint élnénk egész évben. Ez azért is jó lenne, mert télen nem lenne olyan hamar sötét. 

ora-visszaszamlalas-ido

Erre kinek volt ideje?! – Feltalálták az órát, ami visszaszámol a halálunkig

Sok bizarr találmánnyal találkoztunk már – de azt hiszem, ti egyet fogtok érteni, hogy ez viszi a pálmát. Egy Los Angeles-i cég ugyanis piacra dobott egy órát, ami az átlag várható élettartam alapján visszaszámol a halálunk napjáig. Jó kis szülinapi ajándék, nem?

A cikk folytatásáért kattintsatok ide!

A nyári időszámítást egyébként Európában elsőként Franciaországban vezették be 1976-ban, majd ezt a példát követte a többi ország, Magyarországon ténylegesen 1980 óta állítgatjuk az órát. Az órátállítást már több ország is eltörölte. Jelenleg 106 országban nincs nyári időszámítás, és mindössze 77 ország él ezzel a lehetőséggel. Többek között Argentína, Oroszország, Thaiföld, Ausztrália egyes területei és Kína sem állít órát. Még több érdekes adatot az óraátállításról ITT találtok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.