Egyéb kategória

6 kevésbé ismert kastélyszálló Magyarországon, ahol szívesen eltöltenénk egy hétvégét

Elsőre talán nem is gondolnánk, mennyi különleges kastélyrra bukkanhatunk Magyarországon is. Ezek közül ma már több felújítva várja azokat, akik nem szerenének külföldre utazni, de a luxus érzéséről sem mondanának le. Íme, a mi kedvenceink.

vous - 2022.03.20.
6 kevésbé ismert kastélyszálló Magyarországon, ahol szívesen eltöltenénk egy hétvégét

Helyszín: Mezőtúr

Az Alföld szívében, a Körös völgyében, szinte közvetlenül a holdág mellett található a Hercegasszony Birtok, ahol az 1930-as évek hangulatát szeretnék visszaidézni.

Objektum doboz

Helyszín: Alsópetény

Budapesttől mindössze 40 kilométerre fekszik Alsópetény és a hely egyik nevezetessége, a Prónay-kastély. A Nagykastély alatt boltozatos pincerendszer található, ahol borkóstolókat és borvacsorákat tartanak.

Objektum doboz

Helyszín: Bölcske

„Pihenj meg nálunk Vándor, ne hajszold úgy az életet!” szól a háromezres Bölcske község mottója. Nincs mit tenni, fel kell keresni a Szent András Kastélyt, ahol helyi halételeket és helyi bort biztosan kaptok majd. És ha szeretnétek ledolgozni a finom falatokat, pattanjatok kerékpárra, a környéken ugyanis szuper bringás túrákat szervezhettek.

Objektum doboz

Helyszín: Röjtökmuzsaj

Eldugott, csendes, különleges hangzású helyen található a Szidónia Kastélyszálloda, amelyet hatalmas gondoskodással építettek újjá figyelve a kastély közvetlen környezetére, a különleges parkra is. Az eredmény nemcsak látványos, hanem szinte minden pihenni vágyó igényét kielégíti.

Objektum doboz

Helyszín: Medina

A Tolna-megyében található Medina nem egy ismert község, az itt található Apponyi Kiskastély még annyira se. Itt az ideje felfedezni, mivel az épület egészen különleges. Ez a családi szálló nem hasonlít az eddig látott és megszokott kastélyszállókra, de pont ez benne az egészen különleges. A pompás terek és fehér kesztyűs pincérek helyett kedves, családias hangulattal, a kastély kertjéből felszolgált bioételekkel és szekszárdi borokkal várnak.

Objektum doboz

Helyszín: Visz

Visz egy romantikus település a Balaton mellett. Itt található az a főúri kastély, amelyből igazi luxus hotelt alakítottak ki a tulajdonosok. A rezidencia a 19. század végének hangulatát idézi, mégsem hagy benne a múltban, hanem igazi, modern helyszíne a pihenésnek.

Objektum doboz

villamos-tomegkozlekedes-budapest

Ez Magyarország legnagyobb látványossága a Google szerint

Az interneten böngészve rábukkantam egy izgalmas térképre arról, a különböző országokban mi a legnagyobb nevezetesség. Legalábbis a Google szerint. Gondoltátok volna, hogy Magyarországon ez végez a dobogó felső fokán?

Ajánlott cikkek