Az őszi–téli időszak legjobb friss zöldségei az úgynevezett K betűsek, a káposzta, a kel, a karfiol, a kínai kel, a kelbimbó, a karfiol, vagyis a káposztafélék, de ide tartozik még a brokkoli is. Változatosan elkészíthető és szuperegészséges alapanyagok, amelyek közül most a kelkáposztához adunk néhány ötletet.
A legnépszerűbb káposztaféle minden bizonnyal a fejes káposzta, pedig a többnyire megosztó kelkáposzta sokkal többféle módon használható, mint gondolnánk. Sokan nem igazán kedvelik, elsősorban jellegzetes szaga miatt, de csak akkor lesz „büdi”, ha túlfőzzük. És ez egy nagyon fontos pont: nem szabad hosszan hőkezelni, mert így elveszti értékes tápanyagait, és – mi is elismerjük – nem túl kellemes szagok töltik be a konyhát és az egész lakást.
A jó hír viszont az, hogy mivel nyersen is fogyasztható, ezért nem kell hosszan főzni, pár perc elég a leveleknek, ha nem salátaként szeretnénk fogyasztani, egy gyors forrázással, pár perces főzéssel remek ételeket készíthetünk belőle. Ráadásul olcsó és sokáig eláll!
Kipróbáltam a lehetetlent: 5 napig CSAK nyers ételt ettem
A vegánokról szóló cikkem készítése közben gyakran elgondolkoztam azon, lehet, hogy nekem is le kellene mondanom a húsról? Nemcsak az állatok és a környezet, hanem a saját egészségem miatt is. Ötnapos kihívásnak ez túl könnyű feladat lenne számomra. Amúgy sem vagyok az a húst hússal típus. Így döntöttem a nyersétel vagy nyers vegán étrend mellett. S hogy miért öt nap? Ez a mai nap témája a VOUS-n!
A cikk folytatása ITT következik!
Mit tud a kelkáposzta?
A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!