Egyéb kategória

K, mint kelkáposzta – olcsó, kalóriaszegény, tehát imádni fogjátok

Az őszi–téli időszak legjobb friss zöldségei az úgynevezett K betűsek, a káposzta, a kel, a karfiol, a kínai kel, a kelbimbó, a karfiol, vagyis a káposztafélék, de ide tartozik még a brokkoli is. Változatosan elkészíthető és szuperegészséges alapanyagok, amelyek közül most a kelkáposztához adunk néhány ötletet.

vous - 2016.11.03.
K, mint kelkáposzta – olcsó, kalóriaszegény, tehát imádni fogjátok

A legnépszerűbb káposztaféle minden bizonnyal a fejes káposzta, pedig a többnyire megosztó kelkáposzta sokkal többféle módon használható, mint gondolnánk. Sokan nem igazán kedvelik, elsősorban jellegzetes szaga miatt, de csak akkor lesz „büdi”, ha túlfőzzük. És ez egy nagyon fontos pont: nem szabad hosszan hőkezelni, mert így elveszti értékes tápanyagait, és – mi is elismerjük – nem túl kellemes szagok töltik be a konyhát és az egész lakást.

A jó hír viszont az, hogy mivel nyersen is fogyasztható, ezért nem kell hosszan főzni, pár perc elég a leveleknek, ha nem salátaként szeretnénk fogyasztani, egy gyors forrázással, pár perces főzéssel remek ételeket készíthetünk belőle. Ráadásul olcsó és sokáig eláll!

nyers-vegan

Kipróbáltam a lehetetlent: 5 napig CSAK nyers ételt ettem

A vegánokról szóló cikkem készítése közben gyakran elgondolkoztam azon, lehet, hogy nekem is le kellene mondanom a húsról? Nemcsak az állatok és a környezet, hanem a saját egészségem miatt is. Ötnapos kihívásnak ez túl könnyű feladat lenne számomra. Amúgy sem vagyok az a húst hússal típus. Így döntöttem a nyersétel vagy nyers vegán étrend mellett. S hogy miért öt nap? Ez a mai nap témája a VOUS-n!

A cikk folytatása ITT következik!

Mit tud a kelkáposzta?

  • kalóriaszegény, 100 g mindössze 30 kcal energiát tartalmaz
  • vitaminokban gazdag: sok A-, B-, C- és E-vitamin van benne
  • ásványi anyagokban is jól teljesít: sok kalciumot és vasat tartalmaz
  • immunerősítő és gyulladásgátló hatása is ismert

A cikk itt még nem ér véget!  A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
istock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.