Intim

Na ne! Tilos ezeket a dolgokat megtennetek szeretkezés után!

Eszünk ágában nincs beszabályozni a szexuális életeteket, de ha megfogadtok néhány tanácsot tőlünk, lehet, jó pár kellemetlen helyzettől megkímélitek magatokat. Vagy ha nekünk nem, higgyetek egy nőgyógyásznak.

vous - 2016.10.30.
Na ne! Tilos ezeket a dolgokat megtennetek szeretkezés után!

A legtöbb film, amely szexjelenetet tartalmaz, az aktus utáni pillanatokat körülbelül így formálja meg: a pasi egyből elalszik, miközben a nő csak mondja és mondja, még beszélgetne a partnerével. Ugye értitek, mire gondolok? De képzeljétek, egy kansasi nőgyógyász szerint inkább ezt tegyék a csajok, mint a következő 5 dolgot!

Forrás:
iStock

Tilos tehát:

1. Pisilni

Oké, kínos lehet azzal megszakítani a felfűtött pillanatokat, hogy még gyorsan kiszaladnátok a mosdóba, de inkább előbb, mint utóbb. Vagy szeretnétek összeszedni egy jó kis húgyhólyag-fertőzést? Ugyanis ilyenkor nagyobb az esély, hogy baktériumok jutnak be a húgycsőbe, ezért érdemes körülbelül egy óráig kibírni vagy épp viszatartani szex után.

2. Szappannal mosakodni

A hüvely egy öntisztító szerv, ezért nem kezelhető mindennel. Óvatosan bánjatok vele! Itt egy talán vicces, de megfontolandó tanács: csak olyat tegyetek oda lentre, amit a szátokba is mernétek. Nem kell félreérteni a mondatot… A tusfürdőt megennétek? Kétlem. Ezért ne is kezdjétek el átmosogatni vele a területet, mert lehet, hogy allergiás reakciót idéztek elő azzal, amivel „normál” helyzetben panasz nélkül fürdőtök. Az intimi mosakodó is csak egy fokkal jobb, mint az átlagos szappan vagy tusolószer.

3. Szexi szettben aludni

Ha pamut fehérneműről van szó, az zöld jelzést kap, hiszen kellően légáteresztő anyagból készült, viszont a műszálas verziókat ne vegyétek vissza magatokra az együttlétet követően. Szellőznie kell a nemi szerveteknek, a szintetikus anyagú ruhák azonban bezárják a nedvességet, ami kedvez a baktériumok szaporodásának.

Forrás:
iStock

4. Forró fürdőt venni

A közös habos fürdőt inább szex előttre időzítsétek, mert a megduzzadt és a szokottnál tágabb szeméremtesttel nem ajánlatos közösülés után a kádba csobbanni. Ugyanis ebben az állapotban nagyobb az esélye a fertőzésnek, mivel csökken a bőrötök antibakteriális védekezőképessége.

5. Nedves törlőkendőt használni

Vigyázzatok a nedves törlőkendőkkel, mert könnyen irritációt tud okozni a szeretkezés után átmenetileg megváltozott intim pontokon. A fő bűnösök ezért a kendőben található olajok, illatanyagok, az alkol vagy a glicerin lehet. Ez esetben olyan tüneteket kell észrevennetek „ott”, mint a bőrpír, a fokozott érzékenység, a duzzadás, valamint a viszketés. Ha valamelyik jelentkezik nálatok, azonnal öblítsétek át a területet tiszta, langyos vízzel, és legközelebb csak a sima WC-papír után vagy a speciális intim verziók után nyúljatok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon