Egyéb kategória

Ne felejtsétek el, így kell átállítani az órát hétvégén

Mindegy, hogy épp március vagy október van, a közeledő óraátállítás kicsit mindig összezavarja az embereket. Most akkor előre vagy hátra kell állítani? Többet alszunk egy órával, vagy pont hogy kevesebbet? Mutatjuk, hogyan alakul ez a hétvégén!

vous - 2016.10.28.
Ne felejtsétek el, így kell átállítani az órát hétvégén

Az óraátállítást senki sem szereti, mert felborítja a bioritmusunkat, és ugyan ki az, aki szívesen sétál koromsötétben már délután 4-kor? A dolgot azonban nem lehet elkerülni, ezért fontos, hogy ne felejtsétek el: most hétvégén, vasárnap hajnali 3-ról 2-re kell átállítani az órát. A jó hír, hogy legalább ezen az éjszakán kicsivel többet pihenhettek!

ora-visszaszamlalas-ido

Erre kinek volt ideje?! – Feltalálták az órát, ami visszaszámol a halálunkig

Sok bizarr találmánnyal találkoztunk már – de azt hiszem, ti egyet fogtok érteni, hogy ez viszi a pálmát. Egy Los Angeles-i cég ugyanis piacra dobott egy órát, ami az átlag várható élettartam alapján visszaszámol a halálunk napjáig. Jó kis szülinapi ajándék, nem?

A cikk folytatásáért kattintsatok ide!

Bár az elmúlt időszakban egyre többször röppent fel az infó, hogy lassan eltörölhetik az óraátállítást, ez egyelőre nem történt meg. Egy dolog viszont biztos: vasárnaptól tényleg belépünk a téli időszámításba!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.