Egyéb kategória

Már biztos: ez a kávéfüggőség legfőbb oka!

Tá-dá-dá-dámm... Dobpergés... ITT A MENTSÉG A KÁVÉFÜGGŐSÉGRE! Az ok bombabiztos, ugyanis két kutatással is alátámasztották. A kétkedőkhöz fordulnánk: van még valamilyen kérdésük ezek után?!

vous - 2016.10.25.
Már biztos: ez a kávéfüggőség legfőbb oka!

A kávéfüggőség a VOUS szerkesztőségét illetően megkérdőjelezhetetlen, és biztosan köztetek is sokan vannak, akik majd' megvesznek a fekete italért. Iszunk egyet reggel, aztán dél felé, és a biztonság kedvéért még egyet délután is. Ismerős? Mindeközben pedig folyamatosan halljuk a riasztó mondatokat arról, hogy ez lesz a vesztünk, ha nem állunk le villámgyorsan.

starbucks kávé pohár

„Egy évig nemet mondtam a Starbucksra”

A VOUS főszerkesztője, Eszter 2015-ben döntött úgy, hogy nem iszik kávét a Starbucksban, és a tervét sikeresen véghez vitte.

„Egyetlenegyszer éreztem azt – igaz, egy teljes hétig –, hogy ez az egész végtelenül rossz döntés volt és #valakivágjonhozzámegykaramelláslattétdeazonnal, de jelentem: kihívás teljesítve!”

A teljes cikket itt találjátok!

A Hello Giggles és egy tudomány azonban most a kávéfüggők mentségére siet, és egy genetikai okkal magyarázzák ezt a jelenséget. A tanulmányból kiderül, egy bizonyos gén, a PDSS2 nevezetű a felelős a koffein lebontásáért, és akinek ebből sok van, annak lassabban bontja le, tehát kevesebb kávéra van szükségük. A helyzet pedig pont fordítva van azoknál, akiknek kevés az említett génvariáns a szervezetében.

Objektum doboz

A kutatást többször is elvégezték. Először Olaszországban vizsgáltak 1200 embert, majd megismételték az egészet Hollandiában. Mindkét eredmény egyértelműen alátámasztotta a feltételezést.

Na, csajok, ti melyik kategóriába tartoztok?

Ajánlott cikkek