Egyéb kategória

Bailey’s házilag, egyszerűen – nem csak csajoknak

Tejszínes, kávés, krémes, édes finomság az ír krémlikőr, aminek lelke mégiscsak a híres-neves ír whiskey. Házilag is elkészíthetjük egészen egyszerűen, olcsóbban, ráadásul legalább olyan finom, mint az eredeti, és még azzal is elbüszkélkedhetünk, hogy mi készítettük.

vous - 2016.10.25.
Bailey’s házilag, egyszerűen – nem csak csajoknak
Koktélok kiskönyve

Koktélok kiskönyve
Forrás:
Alexandra.hu

Amióta az emberiség megismerte a kávét, mindig is ízesítette, finomította, variálgatta. Nemcsak cukorral és tejjel, de mindenféle fűszerekkel, csokoládéval, sőt alkoholokkal is. Az ír krémlikőr is egy ilyen kávés ízkavalkád – kávé, tejszín, whiskey és csokoládé finom keveréke –, ám itt az arányok megváltoztak: a tejszín és az alkohol dominál, ezt ízesíti a kávé és némi csokoládé.

Csajos italnak tartják, mert édes és krémes, de sok édesszájú férfiember is elcsábul, ha Bailey's-zel kínálják. Nemcsak önmagában finom, jégkockával, de megbolondíthatjuk vele a kávét, jegeskávét is, sőt akár süteménybe, fagylalt mellé is zseniálisan finom. Ha a tiramisu krémjébe keverünk belőle, netán a piskótákat ebbe mártjuk,

de a somlói galuska vagy más piskótaféle sem fog megsértődni, ha egy kis krémlikőrrel locsoljuk meg.

dsc_7784_26572000421_o-4

Kopogós cipő, fürge láb – tényleg csak ennyi kell az ír sztepphez?

Ha Írországra gondolunk, akkor általában egy kis kalapos manó jut eszünkbe, pénzérmével a kezében, a zöld szín, az ír whiskey vagy a világhírű Guinness sör. De vajon mit csinálnak az írek, amikor nem a szerencséért fohászkodnak, vagy egy pubban italoznak a barátokkal? Táncolnak, méghozzá nem is akárhogy!

Tanuljatok ti is szteppelni ITT!

Arról nem is beszélve, hogy gasztroajándéknak is remek: egy csinos üvegbe téve, felszalagozva születésnapra, névnapra, de akár karácsonyra is tökéletes ajándék, ráadásul elkészítése egyszerű, és fél óra alatt bőven meg is vagyunk.

A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek