Egyéb kategória

A chlamydia 5 tünete, amit minden nőnek ismernie kellene

Egy olyan, szexuális úton terjedő betegségről van szó, amelyet a Chlamydia trachomatis nevű baktérium okoz. Sajnos egyre több, a 20-as éveiben járó nőt és férfit érint, ezért fontos tudni róla! 

vous - 2016.10.20.
A chlamydia 5 tünete, amit minden nőnek ismernie kellene

Sajnos ha nem kezelik a betegséget, akkor pl. kismedencei gyulladás is kialakulhat, de a meddőség veszélye is fennáll, ugyanis a betegség következtében a fertőzött petevezeték elkezdhet hegesedni. Így tehát ne menjetek el a tünetek mellett szó nélkül, és vessétek alá magatokat egy nőgyógyászati kivizsgálásnak, ha felmerül a chlamydia gyanúja!

lights-party-dancing-music

Ami az egész bulit tönkreteheti: a fesztiválbetegségek

Ha tabu, ha nem, muszáj beszélnünk arról is, hogy a fesztiválokon, bulikon sokan élnek felelőtlenül nemi életet. És talán még többen nem gondolnak bele ennek kockázataiba, következményeibe.

A cikk folytatása ITT jön!

Ha sokáig nem kezelik, akkor sajnos akár súlyosabb szövődményekkel is számolnia kell a fertőzötteknek, épp ezért ha az alábbi tüneteket észlelitek magatokon, mielőbb forduljatok orvoshoz: 

  • a menstruációs ciklus megváltozása;
  • égő, fájdalmas érzés vizeletürítés során.

A cikk itt még nem ért véget! Ha kíváncsiak vagytok a folytatásra, kattintsatok ide

Vous JOY

JOY & VOUS

JOY.hu és a VOUS.hu stratégiai együttműködést kötöttek. Naponta olvashatjátok a JOY.hu szerkesztőinek, szerzőinek cikkeit nálunk, és fordítva: a VOUS szerkesztői és szerzői is vendégszerzősködnek a JOY.hu-n. Keressétek őket itt, kövessetek bennünket ott!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.