Egyéb kategória

A chlamydia 5 tünete, amit minden nőnek ismernie kellene

Egy olyan, szexuális úton terjedő betegségről van szó, amelyet a Chlamydia trachomatis nevű baktérium okoz. Sajnos egyre több, a 20-as éveiben járó nőt és férfit érint, ezért fontos tudni róla! 

vous - 2016.10.20.
A chlamydia 5 tünete, amit minden nőnek ismernie kellene

Sajnos ha nem kezelik a betegséget, akkor pl. kismedencei gyulladás is kialakulhat, de a meddőség veszélye is fennáll, ugyanis a betegség következtében a fertőzött petevezeték elkezdhet hegesedni. Így tehát ne menjetek el a tünetek mellett szó nélkül, és vessétek alá magatokat egy nőgyógyászati kivizsgálásnak, ha felmerül a chlamydia gyanúja!

lights-party-dancing-music

Ami az egész bulit tönkreteheti: a fesztiválbetegségek

Ha tabu, ha nem, muszáj beszélnünk arról is, hogy a fesztiválokon, bulikon sokan élnek felelőtlenül nemi életet. És talán még többen nem gondolnak bele ennek kockázataiba, következményeibe.

A cikk folytatása ITT jön!

Ha sokáig nem kezelik, akkor sajnos akár súlyosabb szövődményekkel is számolnia kell a fertőzötteknek, épp ezért ha az alábbi tüneteket észlelitek magatokon, mielőbb forduljatok orvoshoz: 

  • a menstruációs ciklus megváltozása;
  • égő, fájdalmas érzés vizeletürítés során.

A cikk itt még nem ért véget! Ha kíváncsiak vagytok a folytatásra, kattintsatok ide

Vous JOY

JOY & VOUS

JOY.hu és a VOUS.hu stratégiai együttműködést kötöttek. Naponta olvashatjátok a JOY.hu szerkesztőinek, szerzőinek cikkeit nálunk, és fordítva: a VOUS szerkesztői és szerzői is vendégszerzősködnek a JOY.hu-n. Keressétek őket itt, kövessetek bennünket ott!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.