Egyéb kategória

Ennél egyszerűbb és nagyszerűbb „tökfaragás” nem létezik!

Ha idén ti is szívesen nekiállnátok egy jó kis tökfaragásnak, mutatok egy nagyon dekoratív, egyszerű és kissé újragondolt változatot. Ha nem a tipikus halloweeni mécseses verziót készítenétek el, hanem ennél valamivel izgalmasabb, újszerűbb és elegánsabb megoldásra vágytok, ezt csináljátok utánam!

vous - 2016.10.19.
Ennél egyszerűbb és nagyszerűbb „tökfaragás” nem létezik!

Mostanában több olyan DIY-cikket is bemutattunk nektek, amivel az ünnepi vagy akár a hétköznapi asztalt is feldobhatjátok. Voltak közöttük csillámporos evőeszköz, aranyra lefújt üvegdobozkák, és a legújabb, az őszi faleveles tálka, amibe az ékszerektől kezdve a bonbonokon át szinte bármit tehettek.

Ennél egyszerűbb és nagyszerűbb „tökfaragás” nem létezik! Mojzes Nóra levél alakú tál

Még nem vagytok elkésve az őszi díszekkel – Mutatós lakásdekor lépésről lépésre

Szeretem ősszel felöltöztetni a lakást, a lehető legegyszerűbb, legköltséghatékonyabb és legdekoratívabb, de azért visszafogottabb módon. Ez a levegőre száradó gyurmából készült levél alakú tál pedig pontosan ilyen.

Korábbi cikkünket itt olvashatjátok.

Most pedig következzen egy igazi őszies dekoráció, a virágokkal borított tökdísz!

Mielőtt nekiállnátok az elkészítésének, gondoljátok végig, hogy natúran hagynátok-e a tököt, vagy esetleg lefestenétek-e valamilyen színre. Ha utóbbi mellett döntenétek, mindenképp ezzel kezdjétek a folyamatot, és ha kellőképpen megszáradt, akkor fogjatok csak neki a fúrásnak-faragásnak!

Forrás:
Hámori Zsófia

Amire szükségetek lesz:

  • tök
  • virágok
  • olló
  • filc
  • fúrógép vagy szög és kalapács

Elkészítése:

1. A tökön jelöljétek be a virágok helyét, annak függvényében, hogy milyet választottatok – hiszen nem mindegy, hogy mekkorák a virágfejek. Minél tömöttebben teszitek bele a virágokat, annál szebb lesz a végeredmény. Én a krizantémhoz nagyjából 3-4 cm-es helyeket hagytam a virágfejek között. Az, hogy milyen formát szeretnétek kirakni a virágokból, szinte teljesen mindegy. Ami nektek tetszik! Készíthetitek körbevirágozva, de végigfuthatnak a tökön a virágok függőlegesen, sőt valamilyen mintába is elhelyezhetitek őket: szív, csillag, kör… stb.

Forrás:
Hámori Zsófia

2. Ha kijelöltétek a helyeiket, fúrjátok is ki. Fúrófejnek olyat válasszatok, ami egy kicsivel nagyobb, mint a virágszárak. Ha nincs otthon fúrógépetek, elkészíthetitek egy nagyobb szög és kalapács segítségével is. Csak arra ügyeljetek, hogy ebben az esetben, ne kerüljenek túl közel egymáshoz a lyukacskák, nehogy „betörjétek” a tök héját.

Forrás:
Hámori Zsófia

3. Ha ezzel is megvagytok, vágjátok méretre a növénykék szárait. Először tegyetek egy próbát az egyik szállal, és ha megfelelő a méret, a többit is ehhez igazítsátok.

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

4. Egyenként helyezzétek el a virágokat a tökön, és voilà, kész is a mesés asztaldísz.

Forrás:
Hámori Zsófia

Néha érdemes spricnivel lefújkálni a virágokat, hogy tovább frissek maradjanak, de ha még tartósabbá tennétek a díszeteket, akkor szerezzetek be üveg- vagy műanyag fiolákat, amikbe az orchideaszálakat szokták tenni. Ezeket hobbiboltokban vagy virágnagykerekben tudjátok beszerezni. A fiolás verzió elkészítése annyiban tér el az előbb leírtaktól, hogy valamivel nagyobb lyukakat kell fúrnotok a tökbe, hogy beleférjenek az ampullák, majd miután megtöltöttétek őket vízzel, és megkapták a helyüket, mehetnek is bele a virágok.

Forrás:
Hámori Zsófia

Nektek hogy tetszik?

Ajánlott cikkek