Egyéb kategória

A lány, aki nem adta fel: amputálták a lábát, mégis balerina lett

Egy életerős lány történetét hoztuk most el nektek, aki nem mondott le az álmairól, kerüljön ez bármibe is. Esete mindenki számára példamutató lehet, mert küzdött a céljaiért, még akkor is, amikor 9 éves korában amputálni kellett a lábát. Mára balerina lett belőle.

vous - 2016.10.06.
A lány, aki nem adta fel: amputálták a lábát, mégis balerina lett

Ismerjétek meg Gabi Shullt, akinél 9 éves korában diagnosztizáltak rákot, emiatt pedig elvesztette a jobb lábát. Álmairól viszont sosem mondott le, táncos akart lenni. Édesanyja a Popsugarnak mesélt arról, hogyan nyűgözte le őt Gabi akaratereje ás vált belőle is egy azok közül a bátor kislányok közül, akik felhívták a figyelmet egy szörnyű betegségre.

Objektum doboz

Mivel a rák a lány térdét támadta meg, egy különleges műtétnek köszönhetően a combjához operálták a lábszárát, így lehetőséget kapott arra, hogy a bokáját úgy használja, mintha a térde lenne. A lábára pedig olyan művégtagot csatolhatott, aminek végét úgy alakították ki, hogy ha sokat gyakorol, balettozhasson vele.

Gabinak azonban nem állt meg a szeretete a tánc iránt a balettnél. 15 évesen mindent kipróbál, amit csak tud, hiszen nincs akadály az álmai beteljesítése előtt! Nézzétek meg ti is, milyen csodálatosan táncol!

Objektum doboz

Címkék: #balett #rák #tánc
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon