Egyéb kategória

Egy apró kocka, ami a legborongósabb napokat is megédesíti: így készül a tökéletes zserbó

Dió, baracklekvár, csokoládé és némi tészta tökéletes harmóniája a zserbó. Olyan ízpárosítás, amit lehetetlen megunni, egyszerűen mindenkinek kedvence. Otthonosság, hagyomány, békebeli nagyisüti és kávéházi elegancia egyetlen falat süteményben. Egy kis gasztrotörténet és egy tökéletes recept következik!

vous - 2016.10.05.
Egy apró kocka, ami a legborongósabb napokat is megédesíti: így készül a tökéletes zserbó

A zserbó olyan klasszikus, ami cukrászdában mindig kapható, de házilag leginkább ünnepeken – karácsonykor és húsvétkor – sütjük. Ennek oka nyilván az is, hogy kissé macerás a készítése, de ha egyszer elkészül, akkor sokáig eláll, és minél tovább pihen hűvös helyen, annál finomabbra érnek össze az ízei.

süti

Egy klasszikus az angol királyi udvarból – Készítsétek el a sakk-szeletet!

A mutatós pepita süteményt nálunk hagyományosan sárga és barna, vaníliás és kakaós piskótából készítik, de kevesen tudják, hogy van egy angol változata is, amely sárga és rózsaszín.

Egy korábbi cikkünkért és a receptért kattintsatok IDE!

A zserbó olyan, mint a dobostorta és a Rákóczi túrós, vagyis a süteményt megálmodó cukrász nevét viseli: Gerbaud Emil svájci cukrász kreációja ez a fantasztikus sütemény, aki angliai, francia- és németországi tanulmányútjai után Kugler Henrik hívására 1884-ben érkezett hazánkba, az akkor már híres belvárosi cukrászdába a mai Vörösmarty (korábban Gizella) térre, hogy tudását kamatoztassa és a cukrászdát gazdagítsa új és még újabb kreációival. A nevét is viselő zserbó lett az egyik legnagyobb dobása, és nem mellékes, de a konyakos meggyet is neki köszönhetjük!

A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért és az isteni zserbóreceptért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.