Trend

Ó, jaj: Kim Kardashian már felvette! Újra divatba jön a nagy combkivágású fürdőruha?

Nem véletlenül érzem úgy, mintha újra a ’90-es években élnénk: chokerek, karika fülbevalók mindenhol, flatformcipők – amit akkor Buffalónak hívtunk –, sütibaba – ami immár sokkal nagyobb, ám semmiképp sem illatosabb – és az extrém hosszú műkörmök, aminek én egy kicsit örülök. Egy ikonikus legenda azonban hiányzik még a listáról, ami nem más, mint a Baywatch-bikini aka magas derekú fürdőruha, bugyi. Megvan? Anyukánknak biztosan! Lehet, hogy el kellene kérni tőle nyárra?!

vous - 2016.09.26.
Ó, jaj: Kim Kardashian már felvette! Újra divatba jön a nagy combkivágású fürdőruha?

Hogy biztosan képben legyetek, vázolom, miről lesz szó az elkövetkezendő néhány karakterben: a ’80-as, '90-esek évek elején volt hatalmas trend a köldök fölé felhúzott bikinialsó, fehérnemű, illetve az olyan egyberészes fürdőruha, ami igencsak keskeny csíkban takar ott alul, tudjátok. Ezek a darabok nekem leginkább a Baywatchból derengenek, na meg anyukám Cindy Crawford-videokazettáiból. Ő tornázott, én pedig ültem egy kakaóval a kezemben és figyeltem. Anyát, majd Cindyt. Cindyt, majd anyát. 

Objektum doboz

Apropó, torna! Olivia Newton-John 1981-es nagy sikerű Physical című videoklipje megvan? Ott is beficcen ez a típusú edzős bugyi. 

Objektum doboz

És a legtúlfűtöttebb aerobikóra Eric Prydzzal? Még ekkor, 2004-ben is jelen volt ez a mindent felfedő ruhadarab.

Objektum doboz

Van egy teóriám, miért robbant akkorát a magas derekú, combkivágású bugyi… A ’80-as évek végére már teljesen elfogadott volt a teljes szőrtelenítés. A nők előszeretettel kérték a brazil fazont a kozmetikusnál, a végeredményt pedig MEG KELLETT MUTATNI. Erre tökéletesen alkalmas volt a magasan felsliccelt fürdőruha, ami fájdalmasan sokat mutatott. Az igazság azonban ennél sokkal unalmasabb:

A ’90-es évek legelejére már eljutott a világ odáig, hogy értékelje a merész, szexi stílust. A nők végre megmutathatták, mit rejtegetnek a ruha alatt.

Forrás:
Instagram, Youtube

A tökéletes alkatú lányok a kényelem ellen

 Bikini diétaprogram

Bikini diétaprogram
Forrás:
Alexandra Kiadó

Bár a nagy combkivágású fürdőruhák nem sok teret hagytak a fantáziának, az tény, hogy nagyon jó lábakat csinált a viselőjének. Megnyújtotta, amit meg kellett, kiemelte, amit ki kellett. Ennek azonban az volt az ára, hogy legminimálisabb csípőpárnácskákat is felnagyította. Mondjuk ki: adott is valamit, meg el is vett. A tanulság nem más mint, hogy – bár fazonja válogatta – a tökéletes alkatú lányoknak kedvezett a leginkább. Ezt a ruhadarabot egy átlagos lány nem viselhette, ehhez mérhetetlen nagy önbizalomra volt szükség.

Arról nem is beszélve, hogy baromi kényelmetlen lehetett volt. Valószínű, veletek is előfordult már, hogy csupán „kipróbálásból” felhúztátok köldökig a bugyit… Ne tagadjátok, biztosan csináltatok már ilyet! Ugye, nem volt túl kényelmes?

Kilencvenes évek

Divatkihívás 2016 – Tinikorotok ruháiban lehettek idén a legdivatosabbak

„A szülői ház pincéje rég elfeledett kincseket rejt. Időről időre lemegyek oda, abban reménykedve, hogy az évekkel ezelőtt bedobozolt ruhák között találok valamit. Bármit, ami ismét divatba jött, és arra vár, hogy kiszabadítsam a kartondobozok fogságából, hogy aztán új értelmet kaphasson egy teljesen új ruhatárban.”

Divatillusztrátorunk, Cséfalvay Fanny cikkét ide kattintva olvashatjátok! 

Térjünk át a múlt időről a jelenre!

Amikor már mindenki elfelejtette ezt a fazont és amikor végre minden lány fellélegzett, hogy nem szeli ketté semmilyen anyag legféltettebb testrészét, akkor jött Kim Kardashian és felvette AZT a fürdőruhát. Kim tökéletes alakja nem a genetikának köszönhető, így ő nyugodt szívvel felvehette akár csak egy kép erejéig is, hogy aztán mi, húsvér, átlagos nők remegve feltegyük a kérdést:

Újra divat lesz a magas derekú, nagy combkivágású bikini? Mi lesz velünk?!

Az első sokkból felocsúdva is tudtam, nem kell aggódnunk! Először is, mert amit Kim Kardashian felvesz nem törvényszerű, hogy divatba jöjjön. Bár a szelfikirálynő is tagadhatatlanul az első számú divatikonok közé sorolható manapság, vannak még olyan nők, akiknek nem ő az etalon. Másodsoron pedig csak magamat tudom ismételni: a divat ti vagytok. A divat az, amiben ti jól érzitek magatokat. Ha ti a nagy combkivágású fürdőruhában érzitek jól magatokat, akkor vegyétek fel azt 2017-ben és hordjátok bátran egy nagy adag önbizalommal! 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.