Egyéb kategória

Boák, tollak és lazaság – így varázsoljátok a esküvőtöket Gatsby kedvenc partijává

A nagy Gatsby-őrület lassan több mint 3 éve tombol a világon – ráadásul nem csak Leónak köszönhetően. Legyen szó hajról, sminkről, zenéről, lakberendezésről vagy épp esküvőről, a '20-as évek stílusa belopta magát a 21. századi nők szívébe. Csillogás, pezsgő, Gatsby témájú napunkon Körmendy-Szomoru Kata segítségével a jazzkorszakot megidéző esküvőkről mesélünk nektek.

vous - 2016.09.24.
Boák, tollak és lazaság – így varázsoljátok a esküvőtöket Gatsby kedvenc partijává

Számos cikkből kiderült már, megszállott Gatsby-rajongó vagyok: imádok mindent, ami a '20-as évek pörgős, fiatalos, bolondos világát idézi. Egyértelmű, ha egyszer férjhez megyek, egy bohém, artdeco stílusú esküvőt szeretnék. Bár legtöbben ha ezt hallják, elsőre a laza és bolondos stílusra gondolnak, Kata elárulta, ennél több van egy artdeco menyasszonyban:

Az artdeco menyasszony elegáns, nagyvilági, a múltat idéző, de mégis a jövőbe mutató tudatos nő. 

Körmendy-Szomoru Kata menyasszony stylist

Körmendy-Szomoru Kata, menyasszony-stylist

Öltözködési és stílustanácsokkal látja el a ruhaválasztás előtt álló menyasszonyokat. Elkíséri őket ruhapróbára, segíti kiválasztani a menyasszony alkatához és egyéniségéhez leginkább illő ruhát. Továbbá segít a nagy napon az öltöztetésben, de akár a tanácstalan koszorúslányok is bátran fordulhatnak hozzá.

Ha még többet szeretnétek megtudni Katáról, látogassátok meg a honlapját!

Ha visszagondolunk a nagy sikerű 2013-as filmre, könnyű elképzelni, mit is takar pontosan egy '20-as évekbeli esküvő. Pörgős zene, szexi fejdíszek, egyszerű szabásvonalak, bolondos kiegészítők és tömérdek mennyiségű lazaság. Ezek mellett fontos tudni, hogy egy ilyen hangulatú esküvőre nem elég, ha a menyasszony ruhája ezt a korszakot idézi, fontos odafigyelni a koszorúslányok, a dekoráció és természetesen a vőlegény megjelenésére is. De térjünk vissza a legfontosabb pontra, hiszen ha az megvan, jöhet a többi! 

Egyszerű fazonok, különleges díszekkel

Aki Gatsby-féle esküvőre vágyik, valószínűleg hozzám hasonlóan irtózik a habos-babos, tradicionális menyasszonyi ruháktól. Egy jazzes menyegzőn fellélegezhetnek a menyasszonyok, szó szerint, ugyanis a szoros fűző nem lesz jelen, az egyszerű szabásvonalú ruhák annál inkább. Válasszatok a derekakat kevésbé hangsúlyozó, lágy esésű, a test vonalát végigkísérő fazonok közül és felejtsétek el a mély dekoltázst! A figyelem kerüljön a hátra, játsszunk a mély kivágással ezen a részen. 

A ruhát díszíthetik tollak, flitterek, de a legbátrabbak akár boák közül is választhatnak. Apropó, díszítés! Ne feledjétek, aki Gatsby-esküvőre vágyik, az fejdíszre is vágyik! Legyetek bevállalósak, válasszatok a köves, díszes fejpántok közül, hogy ti legyetek a 21. század Daisyjei.

Forrás:
Instagram

Fiús alkatú lányok, eljött a ti időtök!

A nagy Gatsby  Fitzgerald, F. Scott

A nagy Gatsby Fitzgerald, F. Scott
Forrás:
 alexandra.hu

Ha megvan, milyen ruha is tükrözi leginkább a korszakot, már csak egy kérdés merülhet fel bennünk: kinek ajánlott ez a fazon? Kata elárulta, a vékony, fiús alkatú lányok és alma alkatú hölgyek számára tökéletes választás lehet az egyenes vonalvezetésű ruha. Ám aggodalomra semmi ok! Ha nem tartoztok az említett kategóriákba, vagy ha az alkatotok más sziluettet kíván meg, egy klasszikus csipke- vagy muszlinruha megfelelő kiegészítők kiválasztásával, jól megválasztott frizura és smink kíséretében szintén Gatsby stílusúvá formálhatja a menyasszonyt.

Vörös ajkak, hullámok és csillogás

Mivel a '20-as éveket nem éppen a visszafogottság jellemezte, így az egyszerű szabásvonalú ruhák után egyértelmű, hogy a teljes összhanghoz kell valamilyen aprócska vadság. Ezt könnyen elérhetitek, ha a sminketekben követitek az akkori trendet: legyen szájhangsúlyos sminketek, bordó ajkakkal, vagy fokozzátok a hangulatot erős, füstös szemekkel. Akitől távol áll az erős smink, maradjon a jól bevált tusvonalaknál és fekete szempilláknál, ezzel is igazi Gatsby-arák lehettek! 

Ha a habos-babos ruháknak búcsút intettünk, ideje megválni a tökéletesre fésült kontyoktól. A jazzkorszakra jellemző Marcell-hullámok és a laza tincsek az esküvőn is visszaköszönnek. Rövid hajnál is maradjatok a hullámoknál, ezek ugyanis szuperül illenek a köves, tollas fejdíszek hangulatához.

Forrás:
Instagram

A menyasszony kész – de mi van a többiekkel?

Ahogy azt már említettük, a Gatsby stílus nem merül ki a menyasszony megjelenésében. Fontos figyelni, hogy az esküvő többi, főbb szereplői is azonosuljanak az adott korszakkal. A vőlegények megjelenésénél nem kell túlzottan elrugaszkodni a megszokottól. Az öltöny alá válasszatok egy mellényt, valamint egy csokornyakkendőt. De ha egy forró nyári napra esik a szertartás és igazán laza pár vagytok, akkor búcsút mondhattok akár az öltönynek is. Egy fehér ing-nadrágtartó tökéletes kombó lehet!

Érdemes a koszorúslányoknak szintén egy lágy esésű, ejtett derekú ruhát választani, fejpánttal párosítva. A '20-as évek esküvőinek színeit leginkább az elefántcsontszín, a zöld és a pasztelles rózsaszín, valamint türkiz jellemezte, így a koszorúslányok is ezekből a lágy színekből válogassanak.

A dekorációnál érdemes bevetni az arany- és az ezüstszínt. Fontos a teljes helyszínt egy kissé lazábbá, fiatalosabbá, romkocsma jellegűvé változtatni, de csakis úgy, hogy a luxus és az elegancia is megmaradjon! Díszítsétek az asztalokat feliratokkal, kártyákkal, gyertyákkal. A székekre székruha helyett bátran lógassatok boákat, gyöngysorokat, de a legfontosabb: ne féljetek merészek lenni!

Forrás:
Instagram

Kata a bohém, laza pároknak csak ajánlani tudja a '20-as évek trendjét, mint mondja, már egyre bátrabbak a hazai menyasszonyok is, szeretnének valami különleges, egyedi dologgal előrukkolni a nagy napra. 

Lépjetek ki a megszokott dolgok kényelmes világából, repítsétek magatokat és a vendégeiteket egyenesen Jay Gatsby luxusvillájába!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!