Egyéb kategória

Ez történik veletek, ha botoxot használtok izzadásgátlóként

Az ősszel nem csupán a szép, hangulatos fények és színek köszöntenek be az életetekbe, hanem a puha pulcsik is, velük pedig a galád izzadásfoltok. Na igen, ha valakik, az izzadós típusúak ennek egyáltalán nem örülnek, és foggal-körömmel harcolnak ez ellen a jelenség ellen. Legújabban botoxszal.

vous - 2016.09.13.
Ez történik veletek, ha botoxot használtok izzadásgátlóként

Nem, nem ámítás, nem félreírás, tényleg vannak, akik botoxkezelésre járnak annak érdekében, hogy ne izzadjanak. Egy ilyen kezelés során botoxot fecskendeznek a hónaljba, ezáltal pedig meggátolja, hogy az idegingerületek elérjék a mirigyeket, így az izzadás nem megy végbe. A PureWow szerzője kipróbálta ezt a kezelést, és megosztotta a tapasztalatait, illetve hogy mit érdemes tudni erről az eljárásról pró és kontra.

Lehet, hogy nem veszitek észre rögtön a hatását

Van, aki rögtön a kezelés után száraznak érzi a hónalját, ám a tapasztalatok vegyesek. A kezelés után ugyanis kell egy-két hét, hogy a botox kifejtse a hatását, majd onnantól kezdve általában négy–tizenkét hónapon keresztül tart az izzadásmentes időszak.

Forrás:
iStock

Vissza kell mennetek kezelésre

Ez a kezelés ugyanis nem egyszeri, ami aztán örökké tart. Miután elmúlik a hatása, a kezelést meg kell ismételnetek, hiszen a botox felszívódik, eltűnik a szervezetetekből.

Nem olcsó mulatság

Egy hónalj kezelése ugyanis százezer forintos nagyságrendű. Viszont, Amerikában, akinél diagnosztizálják a hiperhidrózis betegséget, azaz a túlzott izzadást, annak a biztosító fizeti a kezelést.

Nem fáj annyira, mint képzelitek

Helyi érzéstelenítőkrémet használnak az adott területen, és a szúrást alig érezni. A fájdalomszint szinte a szemöldökgyantázás szintjét éri csak el, néhányan pici zúzódásokat tapasztalnak, de semmilyen fájdalmas mellékhatása nincsen.

Nem lesz „fiatalabb” a hónaljatok

Igen, a botoxot általában használják ránctalanításra is az arcon, de hónaljon ez nem működik. 

Ez is egy módja az izzadásgátlásnak, bár kissé drasztikus eljárásnak tűnik. Vannak, akik dezodor nélkül élnek, és így is emberek közé merészkednek, mondván, a dezodornak káros hatásai vannak. Ha ti is megőrültök a dezodor okozta paráktól, akkor váltsatok természetes izzadásgátlókra, amiket a hűtőtökben is megtaláltok!

Ajánlott cikkek