Egyéb kategória

Izzadás és kellemetlen szag: így szabaduljatok meg a láb mumusaitól!

Az izzadás nemcsak a hónalj területén szerezhet számotokra kellemetlen perceket, hanem a lábbelitek viselésénél is. Amennyiben szerencsések vagytok, ez még nem jár együtt a szaggal, de ha az alattomos baktériumok felütik a fejüket errefelé, ajjaj! Aggodalom helyett inkább készüljetek fel azokból a szerekből, melyekkel orvosolhatjátok a gondokat!

vous - 2016.06.29.
Izzadás és kellemetlen szag: így szabaduljatok meg a láb mumusaitól!

Az év egészét átölelő probléma a lábizzadás és a lábszag, de nyáron mennyire kellemetlen már, ha vendégségben kibújtok az szandálotokból vagy a balerinátokból, és a padló tocsog a nedves talpatoktól? Az esetleges bűzről már ne is beszéljünk… Ne is, kerüljétek el ezeket a kellemetlen helyzeteket a következő egyszerű, otthoni praktikákkal!

cipő tűsarkú sarok

Mi váltja ki a lábszagot?

Köröm-és lábgomba, baktériumok.

A láb izzadása.

Rossz szellőzés.

Benedvesedett vagy bemelegedett láb.

Túl szűk cipő viselése.

Alkohol fogyasztása, stresszes életmód.

Radírozzatok!

Mi lenne, ha hetente nemcsak az arcotokat, hanem a lábatokat is radíroznátok? Ugyanis ezáltal eltüntethetitek az elhalt hámréteget, és a lábgomba kialakulásának esélye csökken, sima, egészséges lesz a bőrötök. Amennyiben nincs otthon valamilyen bőrradírotok, próbáljátok ki Takács Nóra házi módszerét! Mire lesz szükségetek? Csupán kávézaccra! De egy kis kókuszzsírral ötvözve remek bőrápoló bőrradírt is kaphattok!

Objektum doboz

Hintőporozzatok!

A hintőporról talán a babák jutnak az eszetekbe egyből, pedig nektek is nagy hasznotokra lesz! Amellett, hogy szuper száraz sampon és rúzsmattító, segít távol tartani az izzadságot mondjuk a combjaitok, a melleitek, vagy épp a talpaitok környékétől. Ha rászórjátok a lábatokra, gátolja a nedvességképződést, és a jó illatról is gondoskodik!

Morzsoljatok zsályát!

A közönséges zsálya messze nem olyan híres, mint az orvosi változata, most mégis rá lesz szükségetek! Szárított formában válasszátok, és morzsoljátok apróra, ha nagyobb darabokban van, az őrleményt pedig szórjátok bele a cipőtökbe! Szuperül felfrissíti a lábatokat, és megelőzi az izzadást.

Áztassatok zöld teában!

Elő néhány filteres zöld teával és egy meleg, de nem forró vízzel töltött tállal. Körülbelül 10 percig hagyjátok benne feloldódni a tasakokat, azután cseréljenek velük helyet a lábaitok. Jöhet a kedvenc magazinotok vagy az imádott sorozatotok legújabb része, a virgácsaitok ezalatt ázzanak csak nyugodtan. A szódabikarbónához hasonlóan ez is fellép a bacik és a büdös szagok ellen.

Objektum doboz

Illóolajozzatok!

A teafaolaj amilyen erős szagú, olyan hasznos is, hiszen már kis mennyiségben is képes végezni az elszaporodott baktériumokkal. Minden este és reggel masszírozzatok néhány cseppet a lábaitokba, majd utána alaposan mossatok kezet. Ha valamilyen finomabb illatra vágytok, akkor válasszátok a levendula illóolajat, melyet kellemes hőmérsékletű vízhez adjatok hozzá. Ez is megöli a kórokozókat, valamint végez az orrfacsaró bűzzel.

Már megint jöhet a szódabikarbóna!

Ti össze tudjátok számolni, hány helyen használtátok már a szódabikarbónát a lakásotokban? Hiszen jól jön a vasalónál, a szőnyegeknél, a folttisztításnál, de még a fogmosásnál is! Arról már írtam, hogy a hónaljatok környékén remek izzadásgátló, azonban ha ott képes megkötni a verítéket, a lábatoknál mért ne tenné? Dörzsöljétek körbe vele a tappancsaitokat, ezáltal elpusztíthatjátok azokat a baktériumokat, melyek a kellemetlen szagok okozói! A plusz védelem érdekében szórhattok belőle egyenesen a cipőtökbe vagy a zoknitokba is!

koktél ital alkohol

Mivel kerüljétek el a szagokat?

Viseljetek mindig tiszta, pamutzoknit!

Tegyétek a cipőtöket a napfényre, az majd elpusztítja a baktériumokat.

Napi két lábmosás és heti egy radírozás!

Próbáljátok meg minél szárazabban tartani a lábatokat!

Hordjatok nyitott cipőket a szellőzés érdekében!

Kevesebb stressz és alkohol!

Ajánlott cikkek