Egyéb kategória

Pápá, izzadtság! – Szuper trükkök, hogy mindig finom illatotok legyen

A nyár a hónaljak szezonja. Egyrészt menekülünk előlük a tömegközlekedésen, másrészt bevetünk minden praktikát, hogy a miénk mindig üde, friss és illatos legyen. Ehhez a dezodor viszont nem feltétlenül elég, gyakran egészen apró trükkökön múlik, hogy sikerrel járjatok. Ezzel az 5 apró trükkel mindig friss illatúak maradtok!

vous - 2016.06.26.
Pápá, izzadtság! – Szuper trükkök, hogy mindig finom illatotok legyen

Száradás után használjátok a dezodorotokat!

Na, tegye fel a kezét az, aki rögtön zuhanyzás után magára keni a deót! Ugye! Pedig a Women's Health szerint ezt nem csináljátok jól. Először töröljétek magatokat jó szárazra, várjatok egy 15 percet, utána használjatok izzadásgátlót. Úgy sokkal tartósabb lesz a hatás!

Használjatok benzoil-peroxidot tartalmazó készítményeket!

A benzoil-peroxid ugyanis eltünteti a bacikat, amik a kellemeten illatokat okozzák. Az antibakteriális tusfürdők hatékonyan kifejtik a hatásukat, így az izzadósabbak ezt a trükköt is bevethetik. Vigyázzatok, mert a túl sok benzoil-peroxidot tartalmazó cuccok kiszáríthatják a bőrötöket, így alaposan nézzétek meg az összetevőit a termékeknek, 10%-nál ne tartalmazzon többet belőle egy készítmény sem, amit használtok!

Forrás:
pexels

Elő a kézfertőtlenítővel!

Elindultatok valahová, és a csúcsforgalom közepén jut eszetekbe, hogy nincs nálatok izzadásgátló? Nos, ha van nálatok kézfertőtlenítő, az is tökéletesen megfelel a célnak antibakteriális hatása miatt. Arra azért ügyeljetek, hogy frissen borotvált hónaljra ne kenjétek vastagon, könnyen vörösre csípheti. Kellemetlen és fájdalmas lehet.

Vodka… narancs nélkül!

Házibuliban sem vesztek el kézfertőtlenítő és dezodor nélkül. Kerítsetek elő egy kis vodkát, és egy papír zsebkendőbe itatva húzzátok végig a hónaljatokon. Agyő, bacik, agyő kellemetlen szag! 

Cseréljétek le az aktuális izzadásgátlótokat!

Noha tudományosan nincs bizonyítva, mégis előfordulhat, hogy egy-egy izzadásgátlóra immunisak vagytok, egyszerűen nem működik nálatok. Ebben az esetben váltsatok, érdemes kikísérleteznetek, melyik típus és márka válik be nálatok leginkább.

Ha ezeket betartjátok, biztosan üde nyaratok lesz, persze ha felhagynátok a dezodorok használatával, akkor is számtalan természetes módszer közül választhattok. Apropó, ti a szőrös hónalj mellett álltok vagy ellene szavaztok? A szerkesztőségben parázs vitánk volt ekörül, és hát a tudománynak is megvannak a maga álláspontjai a téma kapcsán. Ti mit gondoltok?

Ajánlott cikkek