Egyéb kategória

Vajon melyik Benneth lányra hasonlítotok? – Szerelmi kisokos, avagy soha többé balítélet!

A Büszkeség és balítélet című Jane Austen-regény alapján készült sorozat egy szempillantás alatt belopta magát nézők ezreinek szívébe, köztük örökké és visszavonhatatlanul az enyémbe is. Mindegy, hányadszor nézem meg, még mindig ugyanolyan lelkesedéssel követem a Benneth lányok kalandjait, mint a legelső alkalommal. Merthogy a sorozat öt testvér szerelmi történeteit mutatja be, miközben mi szinte egynek érezzük magunkat közülük.

vous - 2016.09.10.
Vajon melyik Benneth lányra hasonlítotok? – Szerelmi kisokos, avagy soha többé balítélet!

A történet nagy vonalakban a következő: egy túlbuzgó és mindenre elszánt édesanya fiatal lányait szeretné a lehető legjobban férjhez adni. A történet pedig ma ugyanolyan aktuális, mint akkor, mivel a testvérek öt különböző módon próbálnak boldogulni, és eltérő módon keresik a szerelmet. Történetük mindannyiunk számára tanulságos lehet.

Mindegyikük teljesen eltérő karakter, bárki magára ismerhet bennük.

Azt javaslom, nézzétek meg a sorozatot vagy olvassátok el a regényt, így ti is megtudhatjátok, melyik karakter áll a legközelebb a személyiségetekhez.

Jane Austen

9 idézet Jane Austentől, amit örökre véssetek a szívetekbe!

Imádtam Jane Austen könyveit bújni. Az írónő makacsságát, stílusát, pökhendiségét imádtam. A Büszkeség és balítélet olvasása után falni kezdtem a könyveit. Megnéztem az összes filmfeldolgozást belőle, és annyira szerettem volna olyan elmés, csipkelődős nő lenni, mint Elizabeth.

Korábbi cikkünket itt olvashatjátok.

Jane, a jóságos

A legidősebb, Jane igazán pozitív karakter. Kedves és szerény, és minden olyan tulajdonsággal bír, amely elegendő ahhoz, hogy álmai férfija, az Észak-Angliából érkező gazdag nemes, Mr. Charles Bingley első látásra beleszeressen.

Te is Jane típusú lány vagy, ha:

Szelíd és jóságos vagy, visszafogottságod és bájod már az első pillanatban mindenkit lenyűgöz. Nem esik nehezedre kapcsolatokat teremteni, már a puszta jelenléted és kisugárzásod elég ahhoz, hogy elnyerd a kiválasztott férfi szívét, vagy legalábbis őszintén felkeltsd az érdeklődését.

Így szeretsz:

Odaadó és figyelmes vagy a szerelemben, a párod nyugalma és boldogsága a legfontosabb számodra. Ha egyszer megtetszik valaki, már a legelején hajlamos vagy előreszaladni, közös boldogságotokról fantáziálni. Sokszor túl könnyen belelovallod magad egy kapcsolatba, nem számolsz a felmerülő nehézségekkel és esetleges kudarcokkal. Emiatt sokkal nehezebben dolgozod fel a csalódásokat, és szinte összetörsz, ha azt érzed, a személyes varázsodat felülírja az élet.

Tanács számodra:

Óvatosan és lassan menj bele egy kapcsolatba, tudatosítsd magadban, sajnos előfordulhat, hogy csalódni fogsz, és mégsem úgy alakul minden, ahogyan azt eltervezted. Bármennyire is azt érzed az első pillanatban, hogy megtaláltad életed szerelmét, légy óvatos, és próbáld meg lassan megtenni a lépéseket. Ha a szerelmetek igaz és előre elrendeltetett, nem lesz olyan akadály, amelyet ne tudnátok közösen megugrani.

#VOUS-mottó:

Lassan és megfontoltan haladj a boldogság felé!

Elizabeth, a megfontolt

A második legidősebb testvér, Elizabeth talán az egyik legszimpatikusabb és legmegfontoltabb karakter. Éleslátása és bölcsessége példaértékű, testvérei pedig mindig számíthatnak rá. Határozottsága hamar meglágyítja a mogorva Mr. Darcy szívét.

Te is Elizabeth típusú lány vagy, ha:

Pontosan tudod, hogy milyen férfira vágysz, és ezért harcolni is képes vagy. Nem alkuszol meg, nem engedsz a külső nyomásnak, nem éred be kevesebbel. Csakis azzal a férfival töltesz időt, aki igaz szerelmet hoz az életedbe. Nem tűröd az igazságtalanságot, és azt sem, ha bárki megpróbál a boldogságod útjába állni. Nem rejted el az érzelmeidet. Egy kapcsolat során is el mered mondani, ha valamivel nem vagy elégedett. Fontos számodra a kommunikáció, a problémák megbeszélése.

boldog párkapcsolat

Egyetlen módszert kell megtanulnotok a boldog párkapcsolatért

A férfi-nő kapcsolatok egyik leggyakoribb konfliktusforrása, ha nem tanultak meg elég pontosan kommunikálni egymással, így gyakran félreértik egymást vagy elbeszélnek egymás mellett. Ugye ez nektek is ismerős? Az ilyen konfliktusok felesleges feszültségekhez és veszekedésekhez vezethetnek, melyeket elkerülhetünk egy kevéssé ismert, de annál hatásosabb módszerrel.

Korábbi cikkünket itt olvashatjátok.

Így szeretsz:

Csak akkor vagy hajlandó belemenni egy kapcsolatba, ha tényleg úgy érzed, hogy szerelmes vagy. Az őszinteség mindennél fontosabb számodra, és ezt a párodtól is elvárod.

Tanács számodra:

A tudatosság fontos a szerelemben, de néha próbálj meg csak sodródni, és boldog lenni az adott pillanatban. Hiszen nem kell hogy mindig minden egy tökéletes forgatókönyv szerint alakuljon. Őrizd meg a határozottságodat, és soha ne érd be kevesebbel, csakis a legjobbal. Hiszen ki mondta, hogy nem érdemled meg?

#VOUS-mottó:

Az eszed mellett néha adj helyet a szívednek is!

Forrás:
BBC

Lydia, a szórakoztató

Lydia szórakoztató, szeleburdi karakter, igazi színfoltja a történetnek. Ő az, aki a legintenzívebben keresi a szerelmet, de sajnos a meggondolatlansága veszélybe sodorja az egész család jó hírét és jövőjét.

Te is Lydia típusú lány vagy, ha:

Szeretsz flörtölni, lételemed a szórakozás. Fontos számodra, hogy folyamatosan a figyelem középpontjában legyél. Igazi társasági ember vagy, aki könnyen ismerkedik és barátkozik. A szerelemben is kissé meggondolatlan vagy, olykor a pillanatnyi boldogság teljesen megszédít, ezért hajlamos vagy rosszul dönteni a szerelemben.

Így szeretsz:

Ha szerelmes vagy, a párodon kívül senki más nem létezik a számodra. Szinte minden pillanatot ebben a mámorban akarsz eltölteni. A szerelemben nem ismersz mértéket, mindent akarsz, és azonnal. Az imádott férfiért bármit képes vagy kockára tenni, azokat a dolgokat is, amelyek korábban a legfontosabbak voltak a számodra.

Tanács számodra:

Minden döntésed előtt állj meg egy pillanatra, és gondolkozz! A szíveden kívül néha azt is hallgasd meg, mit mond az eszed. Ne menj bele meggondolatlanul olyan kapcsolatba, ahol úgy érzed, fel kell adnod korábbi önmagadat a férfiért, aki elcsavarta a fejed. Hajlamos vagy csak a másikkal együtt létezni, feloldódni benne. Törekedj arra, hogy egyedül is teljes ember legyél, foglalkozz a személyes fejlődéseddel, érzelmi, értelmi és szakmai téren egyaránt.

#VOUS-mottó:

Lassíts, és ne mindig első felindulásból cselekedj!

Kitty, az őszinte

Kitty kevésbé központi karakter. Ő és Lydia folyamatosan együtt vannak, mindig mindenben próbálják túlszárnyalni a másikat. Kitty fiatalsága miatt hasonlóan meggondolatlan, és mindenben a testvérét követi. Nagyon befolyásolható.

Te is Kitty típusú lány vagy, ha:

Nagyon fontos számodra mások véleménye. Döntéshelyzetekben sokszor tanácstalan vagy, és szereted, ha valaki segít vagy épp irányít téged. Vidám vagy, az emberek a közeledben felszabadultnak és boldognak érzik magukat. Élvezed az életet, számodra egy játék, amelyben nem történhet semmi rossz.

Így szeretsz:

A szerelemben, csakúgy, mint az élet más területein is, olykor nehezen hozol döntéseket. Mindig őszinte vagy, ha problémát érzel egy kapcsolatban, azonnal szóvá teszed, nem számolva a következményekkel. A párod pont ezt találja vonzónak benned, hogy nem félsz kimondani a dolgokat. Melletted ő is őszinte lehet.

Tanács számodra:

Mindig maradj ilyen felszabadult és jókedvű! Soha ne rejtsd véka alá az érzéseidet. A kommunikáció a haladás egyik legfőbb eszköze. Próbáld meg a fontos döntéseket segítség nélkül meghozni, és önállóbbá válni, nem függeni mástól. Mert ha véletlenül elveszíted a hátteret, könnyen érezheted azt, hogy kicsúszik alólad a talaj.

#VOUS-mottó:

Önállóan döntéseket hozni – ez a te nagy feladatod!

Mary, a visszahúzódó

Mary egy olyan karakter, aki a legkevésbé a szerelemmel van elfoglalva. Saját világában él, ahol a legtöbb idejét olvasással és önfejlesztéssel tölti. Szinte értetlenül áll a testvérei szerelmi történetei előtt, ő amolyan csendes megfigyelő, aki, mint néhány mondatából kiderül, nagyon is átlátja a körülötte zajló eseményeket.

Te is Mary típusú lány vagy, ha:

Önálló személyiség vagy, számodra a szerelem keresése nem a legfontosabb dolog a világon. Tapasztalatodat mások megfigyelése által szerzed, te magad nem görcsölsz rá a témára, úgy gondolod, ha itt az ideje, a szerelem úgyis megtalál majd. Számodra fontosabb a tanulás, a fejlődés, ezért sokszor kívülállónak érezheted magad.

Így szeretsz:

A szerelemben higgadt vagy, megfontolt, és minden döntésedet az eszed vezérli. Pontosan átgondolod a lehetőségeket és a következményeket. A választásodat mindig komolyan gondolod, melletted a másik fél tudhatja, hogy hűséges és kitartó vagy.

Tanács számodra:

Ne veszítsd el a megfontoltságodat, de olykor hallgass a szívedre is. Próbálj meg több alkalommal spontán lenni, ez meg fogja lepni a párodat is. A tüzet úgy tudod fenntartani, ha olykor kiszámíthatatlan és meglepő tudsz lenni. Ne hagyd, hogy a gyakorlatiasság megölje a kapcsolatot!

#VOUS-mottó:

Csak titokzatosan!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!