Egyéb kategória

Kilencedszer is elutasították John Lennon gyilkosának szabadlábra helyezését

A hatóságok kilencedszer is elutasították John Lennon gyilkosának, a 61 éves Mark Chapmannek kérelmét, hogy feltételesen szabadlábra helyezzék.

vous - 2016.08.31.
Kilencedszer is elutasították John Lennon gyilkosának szabadlábra helyezését

A férfi 1980-ban, manhattani lakása előtt lőtte le a Beatles legendás tagját, az akkor 40 éves John Lennont. Mark Chapmant 1981-ben életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. Legkorábban 20 év után kérhette a feltételes szabadlábra helyezést, melyért egyébként két év múlva, 2018 augusztusában folyamodhat újra – írja a BBC.

A férfi elismerte, hogy Lennon megölése „előre megfontolt, önző és gonosz” tett volt. A hatóság szerint feltételes szabadlábra helyezése „nem egyeztethető össze a társadalom érdekeivel”, ezért kilencedszer is elutasították.

Mark Chapman

Mark Chapman
Forrás:
AFP/ Europress képügynökség
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.