Egyéb kategória

A történelem legkegyetlenebb női sorozatgyilkosai – 3. rész

Ki számít sorozatgyilkosnak? A definíció szerint az, aki három vagy több embert öl meg különböző időpontokban. Valamiért a fogalmat, a legtöbb ember – akarva akaratlanul – általában férfiakhoz köti. Gondoljunk csak Charles Mansonra, Hasfelmetsző Jackre vagy a rejtélyes Zodiákusra! A rideg valóság viszont az, hogy a női nem is szép számmal képviselteti magát ebben a cseppet sem illusztris társaságban.

vous - 2022.03.04.
A történelem legkegyetlenebb női sorozatgyilkosai – 3. rész

Cikksorozatunk első részében többek között a hírhedt Delphine LaLaurie és a “fekete özvegyként” ismert Mary Ann Cotton történetét meséltük el. A második részben pedig a koncentrációs tábor rémét, Ilse Kochot és a szadista szépséget Judith Ann Adams-t mutattuk be nektek.

A kegyetlen nők sora ezzel azonban nem ért véget, most újabb sorozatgyilkosok történetét ismerhetitek meg!

Nannie Doss – “A kuncogó nagymama”

Nannie Doss kívülről nézve egy barátságos és boldog hölgy volt, jó feleség, jó anya. Viszont sötét titkokat rejtett, amiket öt házasságon keresztül senki sem fedezett fel

Első áldozatai két saját gyermeke volt 1920-ban. Mikor férje, Charley Braggs rátalált a testekre, a nő azt állította, ételmérgezés vihette el őket. Őt azonban nem győzte meg a magyarázat, és elmenekült tőle.

Nannie Doss

Nannie Doss
Forrás:
Pinterest

Rokonai és férjei haltak meg mellette az évek alatt, akiket “különös gyomorbajok” és hasonló betegségek vittek el. Ötödik férje, Samuel Doss mikor hirtelen lebetegedett, egy hónapra kórházba került, ahonnan haza is engedték. Pár napon belül meghalt. Nannie itt vétette legnagyobb hibáját. A férjét vizsgáló orvos gyanította, hogy több lehet a háttérben, és vizsgálatokat rendelt el, amelyek kimutatták, hogy a férfi szervezetében magas szintű arzén volt található. Ekkor értesítette a rendőröket.

Doss korábbi férjeit és elhunyt rokonait exhumálták, a testeket megvizsgálva pedig itt is arzénmérgezést állapítottak meg.

Objektum doboz

1954 októberében letartóztatták Nannie-t, aki mindent bevallott, de megbánást sosem tanúsított.

“A tökéletes társat kerestem. A valódi szerelmet az életben” – mondta a rendőröknek.

Négy férje, édesanyja, nővére, unokája és anyósa halálát tudták bizonyítani. Neme miatt azonban nem szabhattak ki rá halálbüntetést, így 1955–ben életfogytiglanra ítélték. A “Kuncogó nagymama” becenevet az újságírók adták neki, mivel mindig nevetett, amikor férjei megmérgezéséről mesélt. Végül 1964-ben, leukémiában halt meg egy oklahomai börtönben.

Dorothea Puente – “A halál házának asszonya”

Dorothea Helen Puente tökéletes példája annak, hogy tényleg nem minden az, aminek látszik. A törékeny idős hölgynek kinéző sorozatgyilkos legalább kilenc embert ölt meg Sacramentoban, a nyolcvanas években.

Dorothea kemény életet tudhatott maga mögött. Tizenhat éves korára árva lett, és örömlányként kezdett dolgozni. 1945-ben férjhez ment, de mindössze három évig voltak együtt. A kapcsolat alatt született gyerekeket sem nevelték, egyet rokonokhoz küldött, másikat pedig örökbe adták az állami rendszeren keresztül.

Dorothea Puente

Dorothea Puente
Forrás:
Pinterest

Ezt követően pár hónapra börtönbe is került, amikor hamis csekket szeretett volna beváltani. Élete alatt még háromszor ment férjhez és vált el. Végül a 70-es években megnyitotta első hírhedt házát.

A szociális gondozók nagy tisztelettel néztek Dorotheara, aki olyanokat is befogadott magához, akikről mások már lemondtak: alkoholisták, akik próbáltak felépülni, drogosok, mentális betegek és idősek. Azonban a helyet bezáratták, mikor elfogták, mivel rájöttek, hogy a lakók segélyeit maga próbálta beváltani. Ezt követően személyi gondozóként dolgozott, de kiderült, hogy begyógyszerezte betegeit és ellopta értékeiket. Emiatt 1982-ben újra letartóztatták.

Objektum doboz

Szabadulás után megnyitotta újabb házát, ahol a régi trükköket alkalmazta. Olyan embereknek adta ki a szobáit, akiket senki sem keresett, nem voltak közeli rokonaik – és nem tűnt fel senkinek, ha hirtelen eltűntek.

Mikor 1988-ban egyik lakóját, az 52 éves Alvaro Montoyaval nem sikerült felvennie a kapcsolatot egy szociális munkásnak, ezért aggódni kezdett és kihívta a rendőrséget Puente házához, mivel nem hitte el a nő meséjét arról, hogy a férfi csak vakációra ment.

Dorothea Puente

Dorothea Puente
Forrás:
Pinterest

A rendőrök nem találtak semmit az épületben, azonban parancsot kértek a kert felásására is. Ekkor fedezték fel a 78 éves Leono Carpenter holttestét – hat másikkal együtt.

Dorothea Puente ellen végül kilenc ember meggyilkolása miatt emeltek vádat, amiből a tárgyalás végére három miatt ítélték háromszoros életfogytiglanra.

Az ügyészek azt mondták, ő az egyik “leghűvösebb és számítóbb női gyilkos, akit az ország valaha látott”.

Dorothea a végletekig állította ártatlanságát, és meggyőződése volt, hogy egyedül ő törődött a nála lakókkal. A sorozatgyilkos 2011-ben hunyt el, 82 évesen.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!