Egyéb kategória

Kalóriabomba, de képtelenség neki ellenállni: pille-popcorn, a tökéletes mozizós nasi

Vannak, akik lelkesednek érte vagy egyenesen imádják, mások teljesen érdektelennek találják a mozinézés két kedvelt nassolnivalójának házasítását, a pillecukros popcornt, vagyis a cukorral összeragacsolt pattogatott kukoricát, ami a tengerentúlon most nagyon népszerű.

vous - 2016.08.30.
Kalóriabomba, de képtelenség neki ellenállni: pille-popcorn, a tökéletes mozizós nasi

A pattogatott kukorica még diéta alapja is lehet, hiszen tömegéhez képest elenyésző a kalóriatartalma, és ha nem a kész vajas-sós változatot részesítjük előnyben, hanem otthon pattogtatjuk zsiradék nélkül, gyorsan eltelít úgy, hogy kevés energiát viszünk be a szervezetbe. A pillecukor – vagy marshmallow, mályvacukor, habcukor – valaha gyógyszerként szolgált, persze nem a mai formájában. A mályvát már az ókorban használták torokgyulladás gyógyítására, és nem csak forrázva, teaként, hanem cukorral és mézzel elkeverve, majd kihűtve, felaprítva, szopogatni való kis bonbonként. 

pavlova

Ezek a legkülönlegesebb édességek a világ hat pontjáról

Édesszájúak, ez a cikk nektek született, figyeljetek! Összegyűjtöttük a legkülönlegesebb desszerteket a világ hat különböző pontjáról.

1. Új-Zéland és Ausztrália: pavlova

Nevét a híres orosz balett-táncos Anna Pavlova után kapta, és akkor készítették el először, mikor a táncosnő Új-Zélandra látogatott. A cikk folytatásáért kattintsatok ide!

Sütemények sütés nélkül

Sütemények sütés nélkül
Forrás:
Alexandra

Ma már a mályvacukrok valószínűleg semennyi mályvát nem tartalmaznak, nem is a torokgyógyító tulajdonságuk miatt népszerűek: becsapós édesség, mert könnyű, habos, szinte levegő… De nem az! Ha kicsit megolvasztjuk, látjuk, érezzük a tömény cukrot, amit a végtelenségig felfújnak, ahogy a pattogatott kukorica is kellően légies, pillekönnyű. Ez a két kis pille egy kis vajjal és egy kis cukorral vagy kukoricasziruppal  lesz az igazi „lightos” desszert. Hát még, ha csokiba is mártják…

A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.