Vannak, akik lelkesednek érte vagy egyenesen imádják, mások teljesen érdektelennek találják a mozinézés két kedvelt nassolnivalójának házasítását, a pillecukros popcornt, vagyis a cukorral összeragacsolt pattogatott kukoricát, ami a tengerentúlon most nagyon népszerű.
A pattogatott kukorica még diéta alapja is lehet, hiszen tömegéhez képest elenyésző a kalóriatartalma, és ha nem a kész vajas-sós változatot részesítjük előnyben, hanem otthon pattogtatjuk zsiradék nélkül, gyorsan eltelít úgy, hogy kevés energiát viszünk be a szervezetbe. A pillecukor – vagy marshmallow, mályvacukor, habcukor – valaha gyógyszerként szolgált, persze nem a mai formájában. A mályvát már az ókorban használták torokgyulladás gyógyítására, és nem csak forrázva, teaként, hanem cukorral és mézzel elkeverve, majd kihűtve, felaprítva, szopogatni való kis bonbonként.
Ezek a legkülönlegesebb édességek a világ hat pontjáról
Édesszájúak, ez a cikk nektek született, figyeljetek! Összegyűjtöttük a legkülönlegesebb desszerteket a világ hat különböző pontjáról.
1. Új-Zéland és Ausztrália: pavlova
Nevét a híres orosz balett-táncos Anna Pavlova után kapta, és akkor készítették el először, mikor a táncosnő Új-Zélandra látogatott. A cikk folytatásáért kattintsatok ide!
Ma már a mályvacukrok valószínűleg semennyi mályvát nem tartalmaznak, nem is a torokgyógyító tulajdonságuk miatt népszerűek: becsapós édesség, mert könnyű, habos, szinte levegő… De nem az! Ha kicsit megolvasztjuk, látjuk, érezzük a tömény cukrot, amit a végtelenségig felfújnak, ahogy a pattogatott kukorica is kellően légies, pillekönnyű. Ez a két kis pille egy kis vajjal és egy kis cukorral vagy kukoricasziruppal lesz az igazi „lightos” desszert. Hát még, ha csokiba is mártják…
A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!