Egyéb kategória

Kalóriabomba, de képtelenség neki ellenállni: pille-popcorn, a tökéletes mozizós nasi

Vannak, akik lelkesednek érte vagy egyenesen imádják, mások teljesen érdektelennek találják a mozinézés két kedvelt nassolnivalójának házasítását, a pillecukros popcornt, vagyis a cukorral összeragacsolt pattogatott kukoricát, ami a tengerentúlon most nagyon népszerű.

vous - 2016.08.30.
Kalóriabomba, de képtelenség neki ellenállni: pille-popcorn, a tökéletes mozizós nasi

A pattogatott kukorica még diéta alapja is lehet, hiszen tömegéhez képest elenyésző a kalóriatartalma, és ha nem a kész vajas-sós változatot részesítjük előnyben, hanem otthon pattogtatjuk zsiradék nélkül, gyorsan eltelít úgy, hogy kevés energiát viszünk be a szervezetbe. A pillecukor – vagy marshmallow, mályvacukor, habcukor – valaha gyógyszerként szolgált, persze nem a mai formájában. A mályvát már az ókorban használták torokgyulladás gyógyítására, és nem csak forrázva, teaként, hanem cukorral és mézzel elkeverve, majd kihűtve, felaprítva, szopogatni való kis bonbonként. 

pavlova

Ezek a legkülönlegesebb édességek a világ hat pontjáról

Édesszájúak, ez a cikk nektek született, figyeljetek! Összegyűjtöttük a legkülönlegesebb desszerteket a világ hat különböző pontjáról.

1. Új-Zéland és Ausztrália: pavlova

Nevét a híres orosz balett-táncos Anna Pavlova után kapta, és akkor készítették el először, mikor a táncosnő Új-Zélandra látogatott. A cikk folytatásáért kattintsatok ide!

Sütemények sütés nélkül

Sütemények sütés nélkül
Forrás:
Alexandra

Ma már a mályvacukrok valószínűleg semennyi mályvát nem tartalmaznak, nem is a torokgyógyító tulajdonságuk miatt népszerűek: becsapós édesség, mert könnyű, habos, szinte levegő… De nem az! Ha kicsit megolvasztjuk, látjuk, érezzük a tömény cukrot, amit a végtelenségig felfújnak, ahogy a pattogatott kukorica is kellően légies, pillekönnyű. Ez a két kis pille egy kis vajjal és egy kis cukorral vagy kukoricasziruppal  lesz az igazi „lightos” desszert. Hát még, ha csokiba is mártják…

A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szemétszedés Világnapja
Világ
Szemétszedés Világnapja
vous - 2023.09.18.
Ausztrál kezdeményezésre lett a szeptember harmadik szombatja globálisan a Szemétszedés világnapja, “Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” mottóval. Ehhez csatlakoztak az ország több pontján a szcientológia önkéntes lelkészek, akiknél már hagyomány, hogy ezen a napon az egyházuk épületének környékén és egyéb helyeken szemetet szednek.

Otthon

Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
Otthon
Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
vous - 2023.09.19.
Az otthonunk az egyik legfontosabb pont az életünkben. Ez az a hely, ahol fesztelenül jól érezhetjük magunkat, ahol néhanapján szomorúak vagyunk és ahol komfortra és biztonságra lelhetünk. Sokan a lakberendezés során is a kényelmes megoldásokat keresik, azonban azt senki nem szeretné, ha úgy nézne ki az otthona, mintha egy népszerű bútoráruház katalógusának egyik oldala.