Egyéb kategória

Három magyar film is a 21. század legjobb filmjei között van!

Újra büszkék lehetünk: három magyar film is bekerült a 21. század legjobb filmjei közé!

vous - 2016.08.23.
Három magyar film is a 21. század legjobb filmjei között van!

BBC összesen 177 kritikust kért fel 36 országból, hogy válasszák ki a 21. század 100 legeslegjobb filmjének listáját. A végleges listában mindenféle műfaj képviselteti magát, hiszen találhatunk nagy közönségfilmeket, európai sikerfilmeket, de Pixar-filmeket is. Nagy büszkeséggel tölthet el minket, hogy közöttük nekünk, magyaroknak is sikerült három helyet elfoglalni a ranglétrán.

A listán a legtöbb voksot David Lynch utolsó műve, a Mulholland Drive kapta, a második Wong Kar-wai lett, a Szerelemre hangolva című művével, a harmadik helyet pedig Paul Thomas Anderson Vérző olaj filmje érdemelte ki.

Bár az első tízbe nem sikerült bejutni, Nemes Jeles László Oscar-díjas remeke, a Saul fia 34. lett, míg Tarr Béla Werckmeister harmóniák című filmje az 56. helyet foglalja el a listán. Szintén Tarr Béla alkotása került be harmadikként a magyar filmek közül, A torinói ló a 63. lett.

Nagyon büszkék vagyunk!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.