Egyéb kategória

Három magyar film is a 21. század legjobb filmjei között van!

Újra büszkék lehetünk: három magyar film is bekerült a 21. század legjobb filmjei közé!

vous - 2016.08.23.
Három magyar film is a 21. század legjobb filmjei között van!

BBC összesen 177 kritikust kért fel 36 országból, hogy válasszák ki a 21. század 100 legeslegjobb filmjének listáját. A végleges listában mindenféle műfaj képviselteti magát, hiszen találhatunk nagy közönségfilmeket, európai sikerfilmeket, de Pixar-filmeket is. Nagy büszkeséggel tölthet el minket, hogy közöttük nekünk, magyaroknak is sikerült három helyet elfoglalni a ranglétrán.

A listán a legtöbb voksot David Lynch utolsó műve, a Mulholland Drive kapta, a második Wong Kar-wai lett, a Szerelemre hangolva című művével, a harmadik helyet pedig Paul Thomas Anderson Vérző olaj filmje érdemelte ki.

Bár az első tízbe nem sikerült bejutni, Nemes Jeles László Oscar-díjas remeke, a Saul fia 34. lett, míg Tarr Béla Werckmeister harmóniák című filmje az 56. helyet foglalja el a listán. Szintén Tarr Béla alkotása került be harmadikként a magyar filmek közül, A torinói ló a 63. lett.

Nagyon büszkék vagyunk!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.