Egyéb kategória

Most tuti rászoktok az olvasásra! Kiderült, hogy a könyvmolyok tovább élnek

Már gyerekkorunkban elkezdik megszerettetni velünk az olvasást, hogy fejlődjön a szókincsünk, a fantáziánk, és tájékozottabbak legyünk. Azt azonban talán senki nem gondolta volna, amit most kutatók bizonyítottak, hogy az olvasás bizony növeli az élet hosszát is.

vous - 2016.08.21.
Most tuti rászoktok az olvasásra! Kiderült, hogy a könyvmolyok tovább élnek

Ha mindig van kéznél egy könyv, amit éppen olvastok, akkor szerencsések vagytok, nemcsak azért, mert gazdagodtok néhány új infóval, hanem mert az életetek is hosszabb lesz. Egy új kutatás szerint ugyanis átlagosan két évvel növekszik a várható élethossza annak, aki rendszeresen olvas, szemben azokkal, akik nem. Azoknál az embereknél, akik hetente több mint három és fél órát töltenek olvasással, 17%-kal csökken az esélye, hogy a következő 12 évben hunyjanak el. 

Forrás:
pixabay.com

A kutatás szerint a könyvek olvasása számít bele az olvasási időbe, mivel jóval kalandosabbak, és a képzelőerőt jobban megdolgoztatják a regények, mint a magazinok, újságok cikkei. Egy bonyolult cselekmény építése, folyamatos visszatérés a már elolvasottakhoz nagyobb agyi munkát igényel, mint a rövid hírek, cikkek olvasása – ezzel tartják magukat frissebben, fiatalosabban az olvasó emberek. Persze azért ne hagyjátok ki a legfrissebb cikkeinket ezentúl se, ha pedig szeretitek a könyveket, és nincs ötletetek, hogyan dobjátok fel a lakást, akkor gyűjtsétek össze a kedvenc regényeiteket, és kreatívkodjatok egy kis festékkel.

konyvajanlo-tolunk-nektek-a-nyar-utolso-honapjara-mojzes-nora

A VOUS-lányok könyvajánlója

Ha nincs épp aktuális kedvencetek, ami fiatalon tartana titeket, akkor nézzétek meg, hogy mit olvasnak a VOUS-lányok, és irány a könyvesbolt!

A cikkből az is kiderül, kik azok a lányok a szerkesztőségben, akik valószínűleg tovább fognak élni.

Ajánlott cikkek