Egyéb kategória

Pofonegyszerű módszerrel űzhetitek el a fokhagyma szagát a kezetekről!

Éppen elkészítettétek a világhírű fokhagymás mártásotokat, amire az egész család úgy veti rá magát, mint aki nem látott ételt hetek óta? Menő! Kár, hogy a sikert beárnyékolja a fokhagyma kezeteken érezhető átható illata. Mert hiába mossátok és mossátok, az a fránya szag még mindig érezhető. Egy vérbeli háziasszony azonban tudja, mit kell ilyenkor tennie.

vous - 2016.08.20.
Pofonegyszerű módszerrel űzhetitek el a fokhagyma szagát a kezetekről!

Nos, én nem vagyok vérbeli háziasszony, de a PureWow szerzői közül páran biztos azok, mert nekik van egy jól bevált tippjük fokhagyma-vészhelyzetekre. A szenzációs mártásotok tálalása előtt kerítsetek elő egy szappant, és valamit, ami rozsdamentes acélból van. Ez lehet bármi: csaptelep, gyűrű, kanál, de akár a kutyátok etetőtálkája is.

A teendőtök csak annyi, hogy miközben szappanos kézzel mossátok a kezeteket, dörzsöljétek végig tisztességesen acéllal mindenhol. Ezt addig csináljátok, míg a szag el nem múlik. Most már tálalhatjátok a fokhagymás mártásotokat! Apropó, lábszagra is van egy szuper tippünk!

Forrás:
pexels

Hogy ez miért működik?

Színtiszta kémia! A fokhagyma kénmolekuláit megköti az acél, így a szag eltűnik.

Úgy látszik, a kémiaórák mégsem csak a leendő gyógyszerészeknek és orvosoknak jönnek jól…

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.