Egyéb kategória

Ne higgyetek a szemeteknek! Ezek az üdítősüvegek valójában torták!

Be kell vallanom: számomra nem létezik olyan élethelyzet, amit ne tenne jobbá egy szelet finom torta. Éppen ezért imádok minden olyan kísérletezést, ami tortákat is magában foglal. A következő képeken például elsőre nem látunk semmi furcsát: hátom üdítősüveg figyel a konyhapulton, de ha azt mondom, ezek valójában torták, arra már ti is felkapjátok a fejeteket, igaz? 

vous - 2016.08.19.
Ne higgyetek a szemeteknek! Ezek az üdítősüvegek valójában torták!

Mivel mi itt a szerkesztőségben bevállaljuk: odavagyunk mindenféle tortáért, írtunk már nektek színváltós tortáról, kristálytortáról, átlátszó, mégis meglepően guszta esőcsepptortáról, gondoltunk a glutén- és laktózérzékenyekre is, sőt, elhoztuk nektek az idei év legtrendibb esküvői tortáit, amik láttán az összes VOUS-lány egyből éhes lett. Olyat viszont még mi sem láttunk, hogy a süti annyira hasonlít valami másra, hogy elsőre fel sem ismerjük.

Pedig egy ausztrál cukrász, Andres Fatso nemrég olyan képet posztolt az Instagramjára, amit első látásra mindenkit zavarba ejtett. Nézzétek meg a saját szemetekkel, és mondjátok meg őszintén, hogy a csodás felvezető szövegem nélkül eszetekbe jutna-e valaha, hogy ezek nem üdítők, hanem sütik:

Objektum doboz

Ugye, hogy nem? Ezen a képen pedig a cukrász leleplezi a trükköt, így mindenki láthatja, mivel vannak valójában megtöltve ezek az üdítősüvegek – elárulom, hogy sokkal jobb dolgokkal, mint a kóla vagy a Sprite.

Objektum doboz

Andres azt is megmutatja, hogyan készülnek ezek az ehető üvegcsodák. Leginkább ugye a máz a kérdéses azok számára, akik már gyakorlottak a tortasütés művészetében, ezekhez igazi üdítősüvegeket használ, amiket hosszában félbevág, így az egész felületet jól látja. A színek és az ízek természetesen passzolnak egymáshoz: a kólásüveg külseje Nutellából készült, a Sprite természetes zöldtea-aromából, a Fanta-máz pedig a grapefruitízből. Az egyetlen, ami nem ehető ezeken a műalkotásokon, az a címke, ami az eredeti üvegekről kerül át. 

A cukrász egyébként a pontos receptet is nyilvánosságra hozta, amit itt találtok.  

Mindenesetre már látatlanban is hálásak lehetünk neki, amiért új szintre emelte a tortasütés művészetét!     

Ajánlott cikkek