Egyéb kategória

Dobjatok el mindent: hamarosan újabb Harry Potter-könyvek érkeznek!

A Harry Potter zárókötete után mindannyian sírtunk egy picit, hiszen gyermekkorunk egyik legmeghatározóbb története zárult le végleg – legalábbis akkor nagyon úgy tűnt. Azóta nyomtatásban is megjelent a Harry Potter és az elátkozott gyermek, és amíg a magyar fordításra várunk, érkezett még egy hír, amit alig bírunk elhinni: még ebben az évben újabb folytatásokat foghatunk a kezünkben! 

vous - 2016.08.17.
Dobjatok el mindent: hamarosan újabb Harry Potter-könyvek érkeznek!

Mikor már azt hittük, itt az ideje levetkőznünk a Harry Potter-történetek iránti rajongásunkat, a könyveket egy színdarab, a színdarabot pedig egy nyolcadik kötet követte, aminek a magyar fordítása ezekben a pillanatokban is készül, és ami már a jól ismert Harry–Ron–Hermione triumvirátus gyermekeinek sorsát taglalja. Sokáig úgy tűnt, itt azonban most már tényleg véget érnek Rowling történetei, hiszen a hamarosan mozikban landoló spin-off film már nem kapcsolódik a szó szoros értelmében Harry Potter kalandjaihoz, csak annak világát használja fel.

Most azonban olyan hírt kaptunk, aminek hallatán minden vérbeli rajongó mindent félredobva az asztalon fog táncolni: még EBBEN AZ ÉVBEN vadiúj Harry Potter-könyvek érkeznek!   

Objektum doboz

Bizony ám, a The Bookseller értesülései szerint három új könyv érkezik az Amazon, Barnes & Noble és az Apple e-Book boltjaiba, melyek „Pottermore Presents” címkével vannak ellátva – akik nem tudnák, ez az az online platform, amit J. K. Rowling hozott létre új Harry Potter-történetek közléséhez.

Az új e-book-kötetek rövid történeteket tartalmaznak majd, amik a Roxfort és Harryék világában játszódnak. A könyvek címe és egy hozzájuk tartozó rövid leírás is napvilágot látott már, következzenek tehát sorrendben:

1. Bepillantást nyerhetünk a varázsvilág sötét múltjába

Forrás:
Pottermore

Ezekben a történetekben bepillantást nyerhetünk a varázslóvilág sötétebb oldalába, megismerkedhetünk Umbridge professzor múltjával, az Azkaban történetével vagy például a Mágiaügyi Minisztérium rosszabb napjaival. Többet tudhattok meg továbbá Lumpsluck professzor korai éveiről a Roxfortban, valamint Tom Riddle-lel való furcsa viszonyáról. 

2. Hősies történeteket olvashatunk kedvenc mellékszereplőinkről

Forrás:
Pottermore

Ez a kötet heroikus történeteket fog tartalmazni a Harry Potter-könyvek ikonikus szereplőiről: Mcgalagony professzorról, Lupin professzorról, sőt még Trelawney professzorról is olvashattok olyan történeteket, amelyek sajnos nem fértek bele az eddigi kötetekbe.

3. Kedvünkre vándorolhatunk a Roxfort birtokán

Forrás:
Pottermore

Az utolsó kötet kalandos útra visz bennünket a Roxfort körül, a varázslóiskola birtokáról, a tantermekről és további titkos zugokról rántja le a leplet az írónő!

Ezek a könyvek pedig még idén, előreláthatólag szeptemberben jelennek meg! Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de mi máris tűkön ülünk!    

Ajánlott cikkek