Egyéb kategória

Bronzérmes a magyar férfi párbajtőr-válogatott Rióban!

A magyar férfi párbajtőr-válogatott 39:37-re legyőzte Ukrajnát a XXXI. nyári olimpia bronzmérkőzésén. A Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter összeállítású csapat briliáns teljesítménnyel állhat fel a dobogó legalsó fokára.

vous - 2016.08.14.
Bronzérmes a magyar férfi párbajtőr-válogatott Rióban!

Magyar idő szerint vasárnap este 22 órakor kezdődött a férfi párbajtőr-versenyszám bronzmérkőzése a riói olimpián. Párbajtőrözőink végig domináltak az ellenfél felett, igaz, az utolsó pillanatokban egyre közelebb kerültek az ukránok, ám ez sem volt elég, 2 találatnyi különbséggel, 39:37-re győztek a magyar versenyzők!

Boczkó Gábor - Rédli András - Imre Géza - Somfai Péter

Boczkó Gábor – Rédli András – Imre Géza – Somfai Péter
Forrás:
AFP Europress Fotóügynökség

A vívószámok a mai nappal befejeződtek, de szerencsére mi büszkén tekinthetünk vissza, hisz 4 érmet is szereztünk ebben a kategóriában. Idézzük most fel, kik szereztek még olimpiai medált a mai napon kívül!

Szász Emese

Még el sem kezdődött az olimpia, augusztus 6-án máris megszereztük az első aranyérmünket. Szász Emese egész nap magabiztosan menetelt előre, hogy a döntőben aztán a világbajnok olasz Rossella Fiamingóval csapjon össze. Az olasz végig Emese előtt járt találatokban, a második harmad végére csak egy találat volt köztük a különbség – az olasz javára. A harmadik negyed elején sportolónőnk okosan, ésszel vívott, és egyenlített, két perccel a vége előtt pedig átvette a vezetést, majd magabiztosan nyert!

Rossella Fiamingo - SZÁSZ EMESE - Sun Yiwen

Rossella Fiamingo – SZÁSZ EMESE – Sun Yiwen
Forrás:
AFP Europress Fotóügynökség

Imre Géza

Vegyes érzelmekkel zárult a férfi párbajtőr döntője, mi végig bíztunk a következő aranyunkban, hisz az előjelek jónak ígérkeztek. A fináléban a dél-koreai Park Szang Junggal kellett megmérkőznie Imre Gézának. A viadal végig feszített, izgalmas volt: Géza egy ponton 14:10-re vezetett, ám 14:14-re egyenlített ellenfele, a mozgékonyságáról híres Park. Felfoghatatlan, de a döntő tust végül a dél-koreai versenyző nyerte meg 15:14-re. 

IMRE GÉZA - Pak Szangjong - Gauthier Grumier

IMRE GÉZA – Pak Szangjong – Gauthier Grumier
Forrás:
AFP Europress Fotóügynökség

Szilágyi Áron

Merem állítani, hogy ebben a sportágban erre a mérkőzésre voltunk a legtöbben kíváncsiak, na persze nem (csak) a zászlóvivő Szilágyi Áron megnyerő külsője miatt. Négy éve is már csodát művelt, most szerette volna mindezt megismételni, és még szebbé tenni az akkori emlékeket. És tessék, lássék! Szilágyi Áron London után Rióban sem talált legyőzőre, hiszen magabiztos győzelemmel zárt a férfikardvívás döntőjében!

Daryl Homer -SZILÁGYI ÁRON - Kim Jung-Hwan

Daryl Homer – SZILÁGYI ÁRON – Kim Jung-Hwan
Forrás:
AFP Europress Fotóügynökség

Gratulálunk!

Ajánlott cikkek