Egyéb kategória

Hosszú Katinka és Cseh László egy-egy ezüsttel, Kapás Boglárka bronzéremmel búcsúzik Riótól!

Három úszóverseny, három magyar érem: Hosszú Katinka és Cseh László ezüstöt, Kapás Boglárka pedig egy bronzot szerzett ma hajnalban a riói olimpián! 

vous - 2016.08.13.
Hosszú Katinka és Cseh László egy-egy ezüsttel, Kapás Boglárka bronzéremmel búcsúzik Riótól!

Magyar idő szerint szombat hajnalban egymás után, szünet nélkül zajlott le három olyan úszásnem, melyben mi, magyarok is érintettek voltunk. A 200 méteres hátúszás döntőjében egy nagyon szoros eredmény született: Hosszú Katinka a három aranya mellé begyűjtött egy ezüstöt is. A férfi 100 méteres pillangóúszásban Cseh László szintén másodikként érintette a falat, míg Kapás Boglárka a női 800 méteres gyorsúszásban gyűjtött be egy bronzérmet.

Hosszú Katinka

Hosszú Katinkát és negyedik olimpiai bajnoki címét körülbelül annyi választotta el egymástól, mint Imre Gézát kedden az első helytől. Az Iron Lady önbizalommal teli várhatta a 200 méter hátúszás döntőjét, hisz a legjobb idővel jutott tovább az elődöntőből, és a zsebében volt már egy 400 méteres vegyesben, egy 100 méteres hátúszásban és egy 200 méteres vegyesben szerzett aranyérem is. A 03:03-kor rendezett versenyszámban végül az amerikai Maya Dirado érintette elsőként a medence falát, őt követte Katinka 2:06.05 perces idővel.

Hosszú Katinka - Madeline DiRado - Hilary Caldwell

Hosszú Katinka – Madeline DiRado – Hilary Caldwell
Forrás:
AFP Europress Fotóügynökség

Cseh László

Cseh László ott volt a 200 méteres pillangóúszás döntőjében is, ám akkor nem tudott érmet szerezni úgy, mint Kenderesi Tomi. Lacinak kevés ideje maradt az okok keresgélésére, hisz tegnap már a 100 méter pillangó elődöntőjére kellett koncentrálnia. Jól sikerült a felkészülése, hisz saját előfutamát megnyerte, összesítettben a negyedik lett, így optimistán várhatta a szombat hajnali 03:12-es időpontot. A futam nagy kérdése az volt, vajon Michael Phelps képes lesz-e negyedszerre is megnyerni ezt a futamot, ám hatalmas meglepetésre nem ő győzött, hanem a szingapúri Joseph Schooling. Laci végig versengett a dobogós helyekért, majd mindenkinek tátva maradt a szája, amikor kiderült, hármas holtverseny született a második helyen, köztük a százszoros magyar bajnokkal.

Michael Phelps - Cseh László - Joseph Schooling - Chad Le Clos

Michael Phelps – Cseh László – Joseph Schooling – Chad Le Clos
Forrás:
AFP Europress Fotóügynökség

Kapás Boglárka

Kapás Bogi először a riói olimpia második versenynapján remekelt, a 400 méteres gyorsúszás döntőjében 4:02.37 perces idejével megjavította saját országos csúcsát, és negyedik lett. Majd csütörtökön szintén országos csúccsal, 8:19.43 perccel és a második hellyel a 800 méteres gyorsúszás döntőjébe juttatta magát, melyet szombaton 03:20-kor rendeztek. A versenyen fej-fej mellett haladt a brit Jazz Carlin úszóval, és végül 8:16.37 perces időeredménnyel felállhatott a dobogó legalsó fokára, mellyel megszerezte Magyarország tizedik érmét.

Jazz Carlin - Katie Ledecky - Kapás Boglárka

Jazz Carlin – Katie Ledecky – Kapás Boglárka
Forrás:
AFP Europress Fotóügynökség

Mindannyiuknak ez volt az utolsó úszásuk a riói olimpián, reméljük, 4 év múlva újra szoríthatunk értük! 

Gratulálunk nekik!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.