Egyéb kategória

Országos csúccsal döntős Kapás Boglárka 800 méter gyorson

Kapás Boglárka országos csúccsal döntőbe jutott 800 méter gyorson a riói olimpián. A szám másik magyar versenyzője, Risztov Éva tizennegyedikként végzett, így sajnos nem került be a döntőbe.

vous - 2016.08.11.
Országos csúccsal döntős Kapás Boglárka 800 méter gyorson

A 23 éves versenyző 8:19.43 perccel a második helyen ért célba az előfutamban. Az eddigi magyar rekordot szintén ő tartotta 8:21.21 perccel – ezt a 2013-as barcelonai világbajnokságon úszta – írja a vs.hu.

Jó úszás volt nagyon, nem adtam bele mindent, de azért elfáradtam, tegnap a váltóban kihajtottam magam, hajnali három órakor feküdtem le, éreztem is a mozgásomon, hogy voltam már pihentebb, de nagyon jó időt úsztam. Végre kezdem érezni azt, hogy nyolcszázon is kijön, aminek ki kell jönnie

– nyilatkozta.

Objektum doboz

Kapás az amerikai Katie Ledecky mögött a második helyen jutott a magyar idő szerint szombat hajnali 3.20 órára kiírt döntőbe. A nyílt vízi úszásban 10 kilométeren címvédő Risztov Éve 8:33.36 perces ideje sajnos csak a 14. helyre volt elég, így ő nem jutott tovább.

A Brazíliában már három aranyat nyert Hosszú Katinka is országos csúcsot úszott: ő az elődöntőbe jutott be 200 méter háton.

Hajnalban szurkolhatunk!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.