Egyéb kategória

Ellentétek párban, harmóniában – istenien finom édes-sós receptek

Az ellentétek vonzzák egymás, mondják, de ez sokat vitatott téma. Az viszont biztos, hogy az ellentétes ízek nagyon jól passzolnak egymáshoz: kihangsúlyoznak, felerősítenek, kikerekítenek. Az édes-savanyú, édes-sós, édes-kesernyés ízpárosítások különlegesek, de nem is olyan szokatlanok, mint elsőre hinnénk.

vous - 2016.08.11.
Ellentétek párban, harmóniában – istenien finom édes-sós receptek

A húslevesben főtt marhahús mivel a legfinomabb másodiknak kitálalva? Főtt krumplival és meggyszósszal, na jó, esetleg sóskamártással. Mit keres a kapor a túrós pitében? A káposztás cvekedlire hogy kerül cukor? És a pörcös túrós csuszára ropogós kristálycukor? Miért teszünk a paradicsomos káposztába vagy a töltött paprika paradicsomos mártásába cukrot? És talán már csak a nagyszülők emlékeznek rá, de a családi legendákból mi is tudhatunk róla: a legfinomabb szegényvacsora valaha a cukros-zsíros kenyér volt.

Nincs itt szó semmilyen extra újdonságról: régen is tudták, hogy az ellentétes ízek jól passzolnak egymáshoz, izgalmassá tehetik a legegyszerűbb fogásokat. 3 ellentétes ízpárt mutatunk – egyszerűt, de nagyon finomat!

daniell-santalla-stocksnap-2

Az ellentétek vonzzák vagy taszítják egymást?

A szerelemről szóló számtalan konyhabölcsesség közül kiemelkedik kettő, ami erős ellentétben áll egymással. Heves viták során az aktuális kiszemelt alkata alapján történő állásfoglalások, saját tapasztalatok, hallott sztorik alapján próbálhatjátok eldönteni, hogy végül is melyik a helytálló: „az ellentétek vonzzák egymást” vagy „a hasonló a hasonlónak örül”?

A cikk folytatásából kiderül!

A görög édes-sós kedvenc

Görögdinnye, görög sajt, egy kis görögikum – jó, ilyen nincs, de alapvető görög alapanyag az olívaolaj – kell csak hozzá, esetleg egy kis frissen őrölt bors, és máris tökéletes nyári édes-sós előételt, salátát kapunk. Náluk a legegyszerűbb alapanyagok, de szerencsére már nálunk is:

  • dinnye
  • feta
  • lila hagyma
  • olívaolaj

Ízlés szerint gazdagítható, jól behűtve az igazi!

Forrás:
iStock

A cikk itt még nem ér véget! A folytatáshoz kattintsatok a Cookta oldalára!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.