Egyéb kategória

Szemüvegben is lehet gyönyörű a sminketek! – Tuti tippek, amiket ismernetek kell

Aki szemüveget visel – akár divatból, akár a szeme romlása miatt –, fontos, hogy tudjon néhány extra információt az alapsminktrükkökön túl. Ha ti is praktikusabb viseletre vágytok, na meg arra, hogy ne folyjon le a sminketek, folytassátok az olvasást!

vous - 2016.08.09.
Szemüvegben is lehet gyönyörű a sminketek! – Tuti tippek, amiket ismernetek kell

A szemüveg hajlamos leszedni az alapozót, ahogy az orrnyergen ül. Az egész napos viselet, de a napszemüveg és egy melegebb nyári nap is elősegíti, hogy a kis piros csíkok kialakuljanak. A szemüveg olykor igazi kín: nyomot hagy, elmozdul, viszi magával az alapozót, izzadunk alatta, rosszabb esetben kisebesíti a bőrt. A legjobb, amit tehettek, ha erre a kényes területre kevés mattító krémet használtok, majd a lehető legvékonyabban alapoztok. Emellett a pórusösszehúzó is segíthet, ezzel a krémmel kevésbé izzad majd a bőr.

Forrás:
Molnár Ancsa

A másik ilyen izzadós terület a szem alatti rész, pláne, ha hozzáér a szemüveg kerete. Sokan panaszkodnak is erre, és keresik a megoldást. Számukra jó hírem van: a fent említett termékek itt is segítenek!

Persze nem ülhetünk egész nap viaszbabaként, a reggeli sietség, az izgalom egy meetingen, egy forró leves vagy a kedves telefonhívása… mind-mind hathat ránk oly módon, hogy kissé izzadunk.

Fontos tudni, hogy túlszárítani sem szabad egyik területet sem, hiszen akkor hámlani fog, ráadásul a bőr elkezd védekezni a szárazság ellen és még több faggyút termelni. Törekedjetek a kiegyensúlyozott termékhasználatra! Egyébként pedig teljesen normális, hogy napközben egyszer-kétszer megigazítjátok a sminketeket. Lám, a bőr előkészítése pont annyira fontos, mint amennyire hosszúra sikeredett ez a bevezető!

strand smink

Így ragyoghattok a strandon is, anélkül hogy lefolyna a sminketek

„Sok helyen olvasni, hogy nyáron hagyjuk a bőrünket lélegezni, ne sminkeljünk, mert a nagy melegben úgyis lefolyik a smink. Van benne igazság, de a kozmetikai ipar nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a nyári sminketeket is praktikusan és szívesen viselhessétek” – szól egy korábbi cikkünk, amiben elárulom, hogyan is sminkeljetek a hőségben.

ITT kiderül, melyik az a néhány tuti kellék, amit jó, ha beszereztek.

Ahányfajta szemüveg, annyi tipp

  • Akinek mínuszos a szemüvege, annak a szemüveglencséje kicsinyíti a szemét. Ilyen esetben nagyítani kell a szemet. Hogy ne legyen ilyen egyszerű a dolog, a sminket alakítani kell a szem méretéhez és a távollátás mértékéhez. A szem nagyításához használjunk világos szemhéjpúdert a szemhéjra, árnyalást a szemhéjráncba, satírt a szem külső harmadán és persze világos vagy fehér szemceruzát a vízvonalban, vagy egy szimpla tusvonalat!
  • Akinek pluszos a szemüvege, a szemüveglencséje nagyítja a szemet, így itt is figyelembe vesszük a szem méretét, a dioptria mértékét! Ebben az esetben lehet szűkítő technikákat bevetni, mint a belső kontúr, középerős szín a szemhéjon, alsó-felső kontúrozás. 
  • Aki csak divatból hord szemüveget, nézze meg, mennyire takarja a szem környékét a kerete, és akár erős sminket is készíthet. A hangsúlyos rúzsozás pedig elengedhetetlen kellék ehhez a trendhez!
  • A hosszú pillájú lányok nehéz helyzetben lehetnek, hiszen hozzáérhetnek a lencséhez a szálak. Van, akinél beválhat, hogy spirál helyett kozmetikusnál festeti kéthetente, vagy a kontaktlencsét választja. Ki kell tapasztalni az egyénre szabott, legjobb megoldást. Arra persze figyeljünk, hogy a pillák hosszúságában ne essen kár!
Szemüvegben is lehet gyönyörű a sminketek! - Tuti tippek, amiket ismernetek kell

Megtaláltuk azt a vízálló szempillaspirált, ami még a Titanic végét is túléli

Hagyma, hagyma, hagyma, és persze 5 különböző szempillaspirál – ennyi kellett ahhoz, hogy néhány lelkes VOUS-lány mindent beleadva megtalálja a tökéletes vízálló terméket. Sok sírással és könnyekkel meg is lett a nyertes darab. 

Ha kíváncsiak vagytok, melyik szempillaspirált érdemes felkennetek egy romantikus film megnézéséhez, ITT kiderül!

Jöjjön a smink!

Forrás:
Molnár Ancsa

Forrás:
Molnár Ancsa

Forrás:
Molnár Ancsa

Forrás:
Molnár Ancsa
Ajánlott cikkek