Egyéb kategória

Helyzetek, amikben véletlenül magunkra szedhetünk pár kilót

Egészségesen étkeztek, keveset nassoltok, rendszeresen órákat töltötök az edzőteremben, a mérlegre állva mégis meglepő az eredmény, és nem a jó értelemben? Mielőtt feladnátok, és bevágnátok egy dupla Big Macet fánkkal, először figyeljetek oda azokra a helyzetekre, amikor anélkül híztok, hogy tudnátok róla!

vous - 2016.08.08.
Helyzetek, amikben véletlenül magunkra szedhetünk pár kilót

1. Extra sótól extra kilók

Bevallom őszintén, imádom a sót. Mindent megsózok, és legszívesebben kiugranék az ablakon, ha valaki úgy tesz le elém egy natúrszeletet, hogy azon semmilyen fűszer, még só sincs. De mint semmit sem, ezt sem szabad túlzásba vinni, ugyanis a sok sótól a kelleténél több víz reked a szervezetben, így a mérleg többet fog mutatni, ráadásul kellemetlen, puffadt érzetet is okoz! Ha már késő, akkor igyatok sok citromos vizet, az majd segít rajtatok, legközelebb pedig figyeljetek oda arra, hogy hányszor nyúltok a sótartó után!  

2. Víz, víz, víz!

Főleg akkor, ha az előző pont is igaz rátok, és ha nem isztok elég folyadékot, a szervezetetek valószínűleg tartogatja a vizet, hogy kiegyenlítse a folyadékszinteteket, ennek pedig a már fent leírt következménye lehet. Hordjatok magatokkal egy nagy palack vizet, és igyatok minden félórában akkor is, ha nem vagytok igazán szomjasak. A mérlegetek meghálálja majd!

Forrás:
iStock

3. Buli minden mennyiségben

Egy dolog tartani a diétánkat nappal, de ha leszáll az éjszaka, és mi nem szándékozunk otthon maradni, máris nem olyan egyszerűek a dolgok. Ha vacsoráztok is előtte, de utána azért bevágtok pár koktélt a csajokkal, máris extra kalóriákat vettetek magatokhoz, ugyanis az alkohol kifejezetten hizlal, arról nem is beszélve, hogy milyen a kínálat, ha éjjel kettőkor ennétek valamit a városban, hogy megkíméljétek magatokat az éhhaláltól. Szóval, ha meglepődtetek a testsúlyotokat illetően, gondoljátok át, mennyit és hogy buliztok!

4. Nem alszotok eleget   

Nem tudok olyasmit mondani, ami ne következne be, ha nem alszotok eleget: karikás szemek, stressz, pattanások – és igen, extra kilók! A magyarázat hormonális: a nem elegendő alvás következtében ugyanis több ghrelin termelődik, ez a hormon felelős az éhségérzet kialakulásáért, így ha csak pár órát sikerült pihenni éjszaka, nem kizárt, hogy másnap háromóránként megennétek egy komplett fogást. A gyötrő éhségnek pedig nem könnyű ellenállni.

5. A kelleténél többet stresszeltek   

Ha épp emberpróbálóbb időszakon mentek keresztül, és sokat idegeskedtek, lehetséges, hogy a testetek a szokásosnál több felesleghez ragaszkodik. Ez megintcsak a fránya hormonok miatt van, ugyanis stressz alatt a szervezet nagy mennyiségben termel kortizolt, aminek az egyik következménye lehet a felhalmozódott zsír a testen. Annak ellenére, hogy a stresszt rettentően nehéz kontrollálni, ha húzós időszakotok van, próbáljatok relaxálni és meditálni, így legalább a pluszkilók miatt nem kell majd idegeskednetek!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.