Egyéb kategória

Csak kívánnotok kell! – Hétköznapi helyzetek, amikor minden álmotok valósággá válhat

Milyen unalmasak lennének a szürke hétköznapok, ha nem csempésznénk bele egy kis varázslatot, ugye? Gondoljatok bele, mennyiszer adunk maguknak esélyt arra, hogy mindössze egyetlen kívánsággal megváltoztassuk az egész életünket: ott vannak például az aranyhalak, a hulló csillagok, a szülinapi kívánságok és persze az a pillanat, mikor az óra 0:00-ra vált...

vous - 2016.08.25.
Csak kívánnotok kell! – Hétköznapi helyzetek, amikor minden álmotok valósággá válhat

Az olyan álmodozók, mint én, rendíthetetlenül hisznek abban, hogy a kívánságok egyszercsak valóra válhatnak. Ki ne játszott volna el a gondolattal, hogy kifog egy aranyhalat, ami előáll a kérdéssel: Mi a három kívánságod? Világbéke, örök fiatalság, egészség? Pénz, különleges képesség vagy divatos ruhák? De lássuk be, erre sajnos a valóságban nem sok esély van. 

Ennek ellenére hiszek abban, hogy kívánni jó dolog. Jó dolog akkor, ha nem csak várjuk, hogy magától megtörténjen, hanem teszünk is érte. Ugyanis ha tényleg hisztek abban, hogy amit kívántatok, valóra válhat, és ha a kívánságot tettek is kísérik, akkor biztos vagyok abban, hogy bármi megtörténhet. Csak igazán akarnotok kell! De nézzük is meg, melyek azok a hétköznapi helyzetek, amikor behunyhatjátok a szemeteket és elmormolhatjátok magatokban a titkos kívánságotokat!

Szülinapi gyertyák elfújása

Régen úgy tartották, hogy a gyertyák füstje közvetíti a kívánságokat az isteneknek, így könnyebben meg tudják őket hallani és válaszolni rá. Ebből ered az a szokás is, hogy a szülinapi tortákra gyertyákat tűznek, melyek elfújása előtt kívánhatunk. Ha pedig sikerül elfújnunk az összes gyertyát egy levegővel, akkor a titkos kívánságunk valóra válik. Erre azonban egy évben csak egyszer van esélyünk, úgyhogy jól gondoljátok meg, mit kívántok!

torta

Hogy mi? Nem jó ötlet elfújni a születésnapi gyertyákat?

A tudomány ismét jött, látott és bizonyított. Most az egyik kedvenc születésnapos tevékenységünket, a gyertyák elfújását vizsgálták meg, ezt követően pedig szomorú tényekkel álltak elő.

Az erről szóló cikkünket ide kattintva olvashatjátok!

0:00 – Ha az óra és a perc megegyezik

Van, aki csak 0:00-kor kíván, van, aki minden alkalommal, ha az óra és a perc megegyezik. Ráadásul a hiedelem szerint a kívánság után még egy „úgy legyent!” is el kell mormolni, hiszen csak akkor lesz érvényes, ha még ezt is kimondjátok, mielőtt átvált a percmutató. Nem egyszerű!

Zöld trabantos kívánság

Ennek a babonának a lényege, hogy ha bárhol megláttok egy zöld trabantot, akkor szerencsétek lesz és kívánhattok is egyet – persze csak akkor, ha ti vagytok a leggyorsabbak a társaságból és elsőként „lecsapjátok” a másikat (tehát a vállára csaptok) két szó kíséretében: zöld trabant. Hát, most komolyan elgondolkoztam azon, hogy ilyen kocsit szeretnék…

Hullócsillagok

Bevallom, nekem ez a kedvencem. A barátnőimmel minden nyáron összegyűlünk a Balatonon, kifekszünk a stégre és nézzük a csillagokat. Most elárulom nektek, ha ilyenkor meglátok egy hullócsillagot, az első kívánságom mindig ugyanaz: jövő ilyenkor is ugyanitt szeretnék lenni a barátnőimmel és nézni a csillagokat. Eddig mindig bejött…

Szempillás kívánság

Na, ezt tuti, hogy ti is kipróbáltátok már! Ha kihullik egy szempillátok, akkor a következő a teendő: a hüvelyk- és a mutatóujjatok közé szorítjátok, ráfújtok háromszor, majd kívántok egyet. A barátotokat/barátnőtöket megkérdezitek, hogy alsó vagy felső? Ha ő azt mondja, alsó, akkor tiétek a felső, és fordítva. Ha a szempilla a hüvelykujjatokon marad, annak teljesül a kívánsága, aki az alsót választotta, ha pedig a mutatóujjatokon marad, akkor pedig annak, aki a felsőt.

Forrás:
iStock, Pexels

Szerencse csonttöréssel

Egy csirke- vagy pulykamellcsontot kell kettétörnötök úgy, hogy valaki az egyik, valaki a másik oldaláról húzza azt. Aki kezében a nagyobb darab csont marad, annak a kívánsága valóra válik.

Tavasszal figyeljétek a vörösbegyeket!

Ha beköszönt a tavasz és meglátjátok az első vörösbegyet, akkor kívánjatok valamit! Ha minden erőtökkel a kívánságra koncentráltok, teljesül – a babona szerint. Na, még egy ok, amiért várhatjuk a tavaszt.

Alagút egy levegővel = valóra vált kívánság

Ha átmentek egy alagúton és azt kibírjátok egy levegővel, akkor jó hírem van: a közben magatokban elmormolt kívánság valósággá válik. Szuper? Szuper! 

Ha egy vonat átmegy a hídon…

…akkor, amikor ti éppen a híd alatt vagytok, az megintcsak azt jelenti, hogy kívánhattok egyet!

+1. Saját kívánságok – csak úgy

Már meséltem nektek az Éviránytűről, emlékeztek? Abban mindig van egy kis rubrika, ahova leírhatjátok, mi a legféltettebb kívánságotok a következő évre. Higgyétek el, már azzal is, hogy rágondoltok, leírjátok és tudatosítjátok magatokban, mit szeretnétek teljes szívetekből, nagyobb lesz az esély arra, hogy valósággá válik – csak azt ne felejtsétek el, hogy mint mindenért, ezért is tennetek kell!

Ajánlott cikkek