Egyéb kategória

Édeset vagy sósat kívántok a várandósság alatt? – Babaváró, kajás babonák nyomába eredtünk

A babavárás mindig is a legizgalmasabb időszakok egyike egy nő és az egész család életében. A legfontosabb az egészség, és bár ma már viszonylag korán és biztosan megmondható, hogy kislány vagy kisfiú lesz a bébi, régen bizony csak találgatták, babonákkal jósolták meg az érkező jövevény nemét.

vous - 2016.11.10.
Édeset vagy sósat kívántok a várandósság alatt? – Babaváró, kajás babonák nyomába eredtünk
 Bridget Jones babát vár

Bridget Jones babát vár
Forrás:
Alexandra

Egészen vicces és elképesztő hiedelmek kapcsolódnak például a babavárás kapcsán (is) az ételekhez. Mit együnk, hogy fiú legyen, mit kívánunk inkább, ha kislány növekszik a pocakban, és persze sok népi szabály született azzal kapcsolatban is, hogy milyen ételt kell elkerülni, hogy egészséges legyen a baba.

Összegyűjtöttük őket – de nem ér komolyan venni! 

  • Ha a fogantatás előtt sok vörös húst fogyaszt a nő, akkor kisfia, ha tejterméket eszik inkább, akkor kislánya fogan – a legenda szerint.
  • Egy Habsburg házból származó legenda azt mondja, ha somlói juhfark bort iszik a pár a nászéjszakán, akkor biztosan fiú lesz a gyermek.
sztárcsajok

Sztárcsajok várandósság előtt és után: bizonyíték, hogy a kismamák a legszebbek

Mítosznak talán nem lehet nevezni, mivel elég egyértelmű, hogy a nők várandósságuk alatt a legszebbek. Inkább azt mondom, hogy ezt az állítást bebizonyítom. Mivel a környezetemben több nő is átesett már a gyermekáldáson, tudom, mennyire kivirulnak a várandósság alatt. Ez azonban szerintem egy tök látványos és szép dolog, ami rendkívül jól észrevehető a sztárcsajokon is.  

A cikk folytatása ITT jön!

  • Az angolszász kultúrkörben elterjedt babona, hogy ha fűszeres ételeket fogyaszt a várandós kismama, akkor a baba nagy hajjal fog születni.
  • A népi mondás szerint aki édeset, cukrosat kíván terhesen, annak kislány, aki sósat vagy savanyút falna állandóan, annak kisfiú növekszik a hasában. Vagyis a csokifalás, illetve a savanyú uborka imádata megjósolhatja a baba nemét… 

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.