Egyéb kategória

Édeset vagy sósat kívántok a várandósság alatt? – Babaváró, kajás babonák nyomába eredtünk

A babavárás mindig is a legizgalmasabb időszakok egyike egy nő és az egész család életében. A legfontosabb az egészség, és bár ma már viszonylag korán és biztosan megmondható, hogy kislány vagy kisfiú lesz a bébi, régen bizony csak találgatták, babonákkal jósolták meg az érkező jövevény nemét.

vous - 2016.11.10.
Édeset vagy sósat kívántok a várandósság alatt? – Babaváró, kajás babonák nyomába eredtünk
 Bridget Jones babát vár

Bridget Jones babát vár
Forrás:
Alexandra

Egészen vicces és elképesztő hiedelmek kapcsolódnak például a babavárás kapcsán (is) az ételekhez. Mit együnk, hogy fiú legyen, mit kívánunk inkább, ha kislány növekszik a pocakban, és persze sok népi szabály született azzal kapcsolatban is, hogy milyen ételt kell elkerülni, hogy egészséges legyen a baba.

Összegyűjtöttük őket – de nem ér komolyan venni! 

  • Ha a fogantatás előtt sok vörös húst fogyaszt a nő, akkor kisfia, ha tejterméket eszik inkább, akkor kislánya fogan – a legenda szerint.
  • Egy Habsburg házból származó legenda azt mondja, ha somlói juhfark bort iszik a pár a nászéjszakán, akkor biztosan fiú lesz a gyermek.
sztárcsajok

Sztárcsajok várandósság előtt és után: bizonyíték, hogy a kismamák a legszebbek

Mítosznak talán nem lehet nevezni, mivel elég egyértelmű, hogy a nők várandósságuk alatt a legszebbek. Inkább azt mondom, hogy ezt az állítást bebizonyítom. Mivel a környezetemben több nő is átesett már a gyermekáldáson, tudom, mennyire kivirulnak a várandósság alatt. Ez azonban szerintem egy tök látványos és szép dolog, ami rendkívül jól észrevehető a sztárcsajokon is.  

A cikk folytatása ITT jön!

  • Az angolszász kultúrkörben elterjedt babona, hogy ha fűszeres ételeket fogyaszt a várandós kismama, akkor a baba nagy hajjal fog születni.
  • A népi mondás szerint aki édeset, cukrosat kíván terhesen, annak kislány, aki sósat vagy savanyút falna állandóan, annak kisfiú növekszik a hasában. Vagyis a csokifalás, illetve a savanyú uborka imádata megjósolhatja a baba nemét… 

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.