Ugye nem csak én gyűlölöm takarítani a gofrisütőt? Ugye!? Ha van olyan gép, ami jól néz ki újonnan, majd első használat után úgy néz ki, mint egy 15 éve folyamatosan használatban lévő valami, az a gofrisütő. Egyszerűen képtelenség megtisztítani tisztességesen, és emiatt nem is szeretem nagyon használni. Azaz nem szerettem. Eddig.
A PureWow ugyanis kitalálta, mi az az apró trükk, amivel a gofrisütő szebb lesz, mint új korában, és hogyan tüntethetitek el véglegesen a tésztacafatokat róla. Mielőtt azt hinnétek, hogy valami csúcsvegyszerre lesz szükségetek, és különleges rongyra, tévedtek. Mindössze két dolgot kell elővennetek: a gofrisütőt és egy nedves papírtörlőt.
A trükk mindössze annyi, hogy használat után húzzátok ki a gofrisütőt, várjatok egy picit, míg lehűl, de még akkor törölgessétek át a nedves törlőkendővel, amikor közepesen meleg. És voilà! Láss csodát, tiszta a gofrisütő!
Hogy a frászkarikába működik ez?
Hát úgy, hogy a nedves törlőkendő a hő hatására gőzt produkál, és ez a gőz az, ami szép tisztára pucolja a felületet, leolvasztva a sütőre ragadt tésztacafatokat. Őrület!
Ha még több életmentő praktikára van szükségetek, itt megtudhatjátok, hogyan tüntessétek el a szőnyegből a bútor lábnyomát, itt pedig azt, hogyan ne veszítsen színéből az első mosással a kedvenc ruhadarabotok. A kellemetlen lábszagtól is könnyen megszabadulhattok némi szájvízzel, hogy hogyan, azt itt elolvashatjátok!