Egyéb kategória

Pápá, lábszag! – trükkök, hogy a cipőtök mindig illatos legyen

Valljuk be, a lábszag eléggé meg tudja keseríteni a mindennapokat. Pláne, amikor egy hosszú nap után leveszitek a cipőtöket és az egész lakást elárasztja a kellemetlen szag. Ugye, nektek is ismerős? Na, de ennek most vége, ugyanis pár egyszerű tippel könnyen megálljt tudtok parancsolni a nem kívánatos szagoknak!

vous - 2016.08.05.
Pápá, lábszag! – trükkök, hogy a cipőtök mindig illatos legyen

Testünk nagy részéről el tud párologni az izzadság, ám a lábnál ez másképp van. Ha 24 órán keresztül cipőben vagyunk, sajnos az izzadság nem tud megsemmisülni, ezáltal pedig a baktériumoknak tökéletes táptalaja lehet. Sőt, ők a hibásak azokért a bosszantó, kellemetlen szagokért is. Nos, ezúttal a Bustle segítségével összeszedtem néhány olyan praktikát, melyekkel örökké búcsút mondhattok a kellemetlen szagoknak!

1. Teafaolaj

A teafaolajat én például pattanások kezelésére is szoktam használni, hisz nagyon jó gyulladáscsökkentő és baktériumölő hatása van. Pontosan ezért a lábon keletkező bacik ellen is kitűnő fegyver. Szerezzétek be ti is!

2. Bambuszzokni

A bambusz nagyon jó nedv- és szagszívó képességgel rendelkezik, ráadásul antibakteriális hatása sem elhanyagolható. Emellett gyorsan is szárad, így egy ilyen anyagból készült zokni viselésekor tuti, hogy nem lesz problémátok a szagokkal.

Forrás:
www.pexels.com

3. Babahintőpor

A babahintőpor nem hiába olyan jó szárazsampon, hisz roppant könnyedén magába szívja az összes nedvességet – vagyis haj esetében a zsírt. Ha a lábatokra használjátok ezt a csodaszert, az izzadság hamar felszívódik, ráadásul az illata is isteni.

4. Mosózsák

Ha már mosásra vár a cipőtök, nem muszáj addig a lakásban szaglania, amíg várjátok a mosónapot. Ma már lehet kapni szuper szövetből készült mosózsákokat, amiben tárolhatjátok őket, sőt a mosógépben is nyugodtan használhatjátok.

5. Szódabikarbóna

Ha nincs semmi, ami segítene, a jó öreg – már nagyanyáink által is használt – szódabikarbóna tutira nyerő megoldás lesz. Nem csupán a kellemetlen szagokat szünteti meg, hanem csökkenti a baktériumok számát is, plusz képes normalizálni a bőr pH-értékét is.

Ti milyen bevált módszereket ismertek még?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!