Egyéb kategória

Kutatás bizonyítja: a női orgazmus nem az élvezetről szól

Az orgazmus pont olyan dolog, amit az egész világ hajszol, csak mert egyszerűen jó érzés. Ez mondjuk már önmagában egy jó indok, hogy tényleg átélje az ember minél többször, pedig tudtátok, hogy eredetileg az orgazmus csak hasznos funkciókat látott el?

vous - 2016.08.03.
Kutatás bizonyítja: a női orgazmus nem az élvezetről szól

Egy új tanulmány szerint ugyanis régen az orgazmus funkciója az volt, hogy a peteérést előidézze. Ma már elfogadott tény, hogy az orgazmus az élvezetről szól, és noha nagyon jó fiziológiai hatása van, nem segíti elő a szaporodást az embereknél. Megfigyelték, hogy a szexuális együttlét beteljesülésekor az emberek szervezete rengetek oxitocint és prolaktint termel, ami felelős a feszítő és ugyanakkor jó érzésért, amit orgazmus során élnek át. Emellett több állatfajt vizsgáltak, és észrevették, hogy több állat is átéli peteérés közben a prolaktin és oxitocin által kiváltott érzést – írja a Women's Health.

Forrás:
pexels

Ebből a kutatók arra következtettek, hogy valamikor a nők orgazmusa is a peteérést és a szaporodást támogatta. Az emlősök ugyanis csak a potenciális szex lehetőségekor ovulálnak, a női szervezet pedig kialakult az evolúció során úgy, hogy rendszeresen, pontos időpontokban menstruál, így az orgazmus funkcióját vesztette. Egy másik bizonyíték is szól emellett az állítás mellett, mégpedig a csikló elmozdulása. Régen a csikló a hüvelyen belül helyezkedett el, így biztosabb volt az orgazmus átélése, ami azt bizonyítja, hogy az, hogy a nők mégis csak képesek az orgazmusra, csupán csak az evolúció véletlen műve.

Címkék: #élvezet #orgazmus
Ajánlott cikkek