Nagyon fontos, hogy egész évben tisztán tartsátok a konyhátokat, hiszen itt készülnek azok a finomságok, amiket megesztek. Azonban nem elég csak a főzés utáni rendetlenséget eltakarítani. Ahhoz, hogy a szagok is megszűnjenek, alaposabb takarításra van szükség!
A legtöbben nem is gondolnátok, hogy milyen egyszerűen eltüntethetitek a kellemetlen szagokat a konyhátokból. A jó hír, hogy pár perces trükkök bevetésével megszüntethetitek a problémát. Mutatjuk, mik ezek!
1. Hűtő
Az egyik legfontosabb dolog az, hogy mikor dobjuk ki az ételt. Ne felejtsétek el, hogy mikor mit fogyasztottatok, és ha valami már megromlott, lejárt a szavatossága, vagy csak egy kicsit is bűzlik, akkor irány a kuka. Nem árt, ha a zöldségtárolót is átvizsgáljátok, mert onnan is eredhet a bűz.
2. Szemetes
Ha főzés után a hulladék a szemetesbe kerül, akkor nem árt még aznap kiüríteni, mert olyan anyagokat tartalmazhat, amik gyorsan bomlanak, például a hús és a zöldségmaradványok. Ha naponta leviszitek a szemetet, akkor könnyen megelőzhetitek a kellemetlen szagokat.
Szomorú, de igaz: nagyon hizlal a rendetlen konyha
Megfogadtuk: fogyni akarunk. Eljárunk mozogni, odafigyelünk az étkezésre, átalakítjuk a napi rutinunkat. Egyvalamit viszont még mindig rosszul csinálunk: a mosogatást.
Ha kíváncsiak vagytok, hogyan befolyásolja a rendetlen konyha a súlyotokat, a teljes cikket ide kattintva olvashatjátok!
3. Mikró
Az rendben van, hogy csak előkészítéshez és melegítéshez használjátok, de még így is maradhatnak benne ételdarabok, amik a kellemetlen szagok forrásaivá válhatnak. Ne aggódjatok, ezt is könnyen megszüntethetitek: egy citromot rakjatok be 5 percre a mikróba, és utána töröljétek át meleg vízzel. Csodákra képes!