Egyéb kategória

Lerántjuk a lepedőt: ennyiszer bújnak ágyba az idős házaspárok

Biztos bennetek is felmerült már az a kérdés, hogy vajon az öreg házaspárok szoktak-e még szeretkezni. Egy tudományos kutatás azonban most megadta a választ arra, ami sokunk fantáziáját megmozgatta: de még mennyire, hogy szoktak!

vous - 2022.01.05.
Lerántjuk a lepedőt: ennyiszer bújnak ágyba az idős házaspárok

Biztos sokszor aggódva tekintetek a jövőbe, már ami a szexuális életeteket illeti. Ugyanis ahogy öregszünk, egyre kevésbé találjuk vonzónak mind saját, mind mások testét, így azt is egyre nehezebb elképzelni, hogy öregkorunkban még rendszeres szexuális életet fogunk élni.

Ráadásul, ha elvonatkoztatunk a külsőségektől, és csupán a szex fizikai alapkövetelményeire gondolunk, hát, nem biztos, hogy ezeknek öregkorunkban is eleget tudunk tenni. Egy tudományos kutatás azonban most lerántotta a fátylat arról a bizonyos kérdésről, ami sokunk fantáziáját izgatja: mégpedig, hogy mennyit szexelnek a párok öregkorukban!

Forrás:
Pixabay

Az Illinois-i Egyetem végezte a kutatást, ami ennek a kényes kérdésnek igyekezett utánajárni. Az öreg házaspárokat arról kérdezték, hogy mi a könnyedség és a kihívás a szexben, illetve hogy milyen személyes stratégiák segítségével próbálnak formában maradni, hogy képesek legyenek öregkorban is aktív szexuális életet élni.

14 online közösségből kérdeztek meg tagokat, akik mind betöltötték már az 50-et, és az első meglepetést épp azzal okozták a kutatóknak, hogy milyen könnyedén beszélnek a témáról! Az eredmény is meglepő lett! Csupán azoknál a pároknal marad el a szex, akik nincsenek abban az egészségügyi helyzetben, hogy rendszeresen össze tudjanak bújni, a többieknek azoban eszük ágában sincs feladni a szexualitást – jelentette a kutatás vezetője, Liza Berdychevsky.

Azt hiszem, nincs más hátra, mint gratulálni nekik!     

Ajánlott cikkek