Egyéb kategória

Lerántjuk a lepedőt: ennyiszer bújnak ágyba az idős házaspárok

Biztos bennetek is felmerült már az a kérdés, hogy vajon az öreg házaspárok szoktak-e még szeretkezni. Egy tudományos kutatás azonban most megadta a választ arra, ami sokunk fantáziáját megmozgatta: de még mennyire, hogy szoktak!

vous - 2022.01.05.
Lerántjuk a lepedőt: ennyiszer bújnak ágyba az idős házaspárok

Biztos sokszor aggódva tekintetek a jövőbe, már ami a szexuális életeteket illeti. Ugyanis ahogy öregszünk, egyre kevésbé találjuk vonzónak mind saját, mind mások testét, így azt is egyre nehezebb elképzelni, hogy öregkorunkban még rendszeres szexuális életet fogunk élni.

Ráadásul, ha elvonatkoztatunk a külsőségektől, és csupán a szex fizikai alapkövetelményeire gondolunk, hát, nem biztos, hogy ezeknek öregkorunkban is eleget tudunk tenni. Egy tudományos kutatás azonban most lerántotta a fátylat arról a bizonyos kérdésről, ami sokunk fantáziáját izgatja: mégpedig, hogy mennyit szexelnek a párok öregkorukban!

Forrás:
Pixabay

Az Illinois-i Egyetem végezte a kutatást, ami ennek a kényes kérdésnek igyekezett utánajárni. Az öreg házaspárokat arról kérdezték, hogy mi a könnyedség és a kihívás a szexben, illetve hogy milyen személyes stratégiák segítségével próbálnak formában maradni, hogy képesek legyenek öregkorban is aktív szexuális életet élni.

14 online közösségből kérdeztek meg tagokat, akik mind betöltötték már az 50-et, és az első meglepetést épp azzal okozták a kutatóknak, hogy milyen könnyedén beszélnek a témáról! Az eredmény is meglepő lett! Csupán azoknál a pároknal marad el a szex, akik nincsenek abban az egészségügyi helyzetben, hogy rendszeresen össze tudjanak bújni, a többieknek azoban eszük ágában sincs feladni a szexualitást – jelentette a kutatás vezetője, Liza Berdychevsky.

Azt hiszem, nincs más hátra, mint gratulálni nekik!     

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.