Egyéb kategória

Most már biztos: tényleg depressziós lehet a puncink

Emlékeztek még a Szex és New York egyik epizódjára, mikor kiderült, hogy Charlotte vaginája depressziós? Vajon ez tényleg előfordulhat, vagy csak egy jó filmfogás volt?

vous - 2016.07.26.
Most már biztos: tényleg depressziós lehet a puncink

Igaz a szóbeszéd, az érzékeny részünk hangulata is változhat: egészen boldogtól a depressziósig minden előfordulhat. Akinek kimaradt volna a kultikus rész, Charlotte ellátogatott a nőgyógyászához gombás fertőzés gyanújával, ám a tünetek mégsem ezt a betegséget igazolták. Az orvos szerint Charlotte vaginája depressziós, így csak egy antidepresszánst írt fel neki. Ezen a részen szerintem egy kicsit minden nő megrökönyödött – pláne most, hogy tudjuk, igaz!

A betegség neve vulvodynia, ami krónikus fájdalommal jár, soha nem tudhatjuk, mikor jön és mikor múlik el. Égő, viszkető, szúró és duzzadó tünetekkel jár, nemhiába keserítheti meg jelentősen az ember életét a mindennapokban – olvashatjuk a Womens' Health oldalán. Nők széles rétege szenved ettől, sokan nem is tudnak betegségükről, de az is lehet, hogy a kezelőorvosuk nem teljesen tájékozott ezen a területen.

Forrás:
www.istock.com

Az a nagy helyzet, hogy senki sem tudja, mitől alakulhat ki vulvodynia, még maguk az orvosok is találgatnak. És amíg nem tudják, hogy pontosan mi okozza, addig ugye nincs gyógyszer, tehát a fájdalom tovább él. Esetleg az antidepresszánsok segíthetnek, mint ahogy Charlotte nőgyógyásza is ajánlotta, de így is hónapokig eltarthat a gyógyulás. De akkor mi lehet a megoldás? A szex! Ugyanis a szex elősegíti az egészséges kollagénsejtek és elasztin termelését, és fenntartja a vér áramlását is.

Úgyhogy, lányok, az egyetlen megoldás a szerelmeskedés lehet, ha szomorúak vagytok ott lent!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.