Egyéb kategória

Most már biztos: tényleg depressziós lehet a puncink

Emlékeztek még a Szex és New York egyik epizódjára, mikor kiderült, hogy Charlotte vaginája depressziós? Vajon ez tényleg előfordulhat, vagy csak egy jó filmfogás volt?

vous - 2016.07.26.
Most már biztos: tényleg depressziós lehet a puncink

Igaz a szóbeszéd, az érzékeny részünk hangulata is változhat: egészen boldogtól a depressziósig minden előfordulhat. Akinek kimaradt volna a kultikus rész, Charlotte ellátogatott a nőgyógyászához gombás fertőzés gyanújával, ám a tünetek mégsem ezt a betegséget igazolták. Az orvos szerint Charlotte vaginája depressziós, így csak egy antidepresszánst írt fel neki. Ezen a részen szerintem egy kicsit minden nő megrökönyödött – pláne most, hogy tudjuk, igaz!

A betegség neve vulvodynia, ami krónikus fájdalommal jár, soha nem tudhatjuk, mikor jön és mikor múlik el. Égő, viszkető, szúró és duzzadó tünetekkel jár, nemhiába keserítheti meg jelentősen az ember életét a mindennapokban – olvashatjuk a Womens' Health oldalán. Nők széles rétege szenved ettől, sokan nem is tudnak betegségükről, de az is lehet, hogy a kezelőorvosuk nem teljesen tájékozott ezen a területen.

Forrás:
www.istock.com

Az a nagy helyzet, hogy senki sem tudja, mitől alakulhat ki vulvodynia, még maguk az orvosok is találgatnak. És amíg nem tudják, hogy pontosan mi okozza, addig ugye nincs gyógyszer, tehát a fájdalom tovább él. Esetleg az antidepresszánsok segíthetnek, mint ahogy Charlotte nőgyógyásza is ajánlotta, de így is hónapokig eltarthat a gyógyulás. De akkor mi lehet a megoldás? A szex! Ugyanis a szex elősegíti az egészséges kollagénsejtek és elasztin termelését, és fenntartja a vér áramlását is.

Úgyhogy, lányok, az egyetlen megoldás a szerelmeskedés lehet, ha szomorúak vagytok ott lent!

Ajánlott cikkek