Egyéb kategória

Ez az önállósodás 4 fajtája – ti melyik csoportba tartoztok?

Mindenki másképp éli meg a szülőktől való elszakadást. Joggal mondhatnánk: ahányan vagyunk, annyiféleképp megyünk át ezen, de ez így nem teljesen igaz. A tudósok ugyanis 4-féle típust különböztetnek meg a szülőktől való függetlenedés tekintetében. Csekkoljátok le, ti melyikbe tartoztok!

vous - 2016.07.24.
Ez az önállósodás 4 fajtája – ti melyik csoportba tartoztok?

Lehet, hogy úgy érzitek, huszonévesen már nem kéne a szüleitekkel élnetek. Hiába van munkátok, saját keresetetek, mégis valami hiányzik: a teljes önállóság. Ám nem kell, hogy kellemtlenül érezzétek magatokat emiatt, nagyon sokan járnak ugyanebben a cipőben. De eljön majd a ti időtök is! Addig is nézzetek utána, melyik csoportot erősítitek önállósodás szempontjából! Ugyanis egy tanulmány szerint négy kategóriába lehet sorolni a fiatalokat aszerint, hogyan élnek fiatal felnőttként – írja az Upworthy.

Teljesen függetlenek

A fiatal felnőttek nagyjából 28 százaléka tartozik ebbe a csoportba. Vagyis ha teljesen önállósodtatok és semmi támogatást nem kaptok már otthonról, büszke tagjai lehettek ennek a tábornak.

Forrás:
pexels.com

Többé-kevésbé támogatottak

Nagyjából 23 százalékot sorolhatunk ebbe a táborba. Ha még otthon éltek, mindenféle családi támogatással a hátatok mögött, akkor bizony ezt a csoportot erősítitek. Lehet, hogy nem érzitek magatokat még önállónak, de sosem késő ezért tenni!

A „lakótársak”

A fiatalok negyede alkotja ezt a réteget. Ha ti is köztük vagytok, anyagilag már egyenesben vagytok, de még otthon, a szüleitekkel éltek. Na, ekkor töltitek be azt a bizonyos lakótársi, de egyben gyerek szerepet is.

Forrás:
pexels.com

Szabad tartásúak

Szintén majdnem a fiatal felnőttek negyede tudhatja magáénak ezt a megnevezést. Akkor vagytok szabad tartásúak, ha már elköltöztetek otthonról, saját keresettel bírtok, de még mindig szoros érzelmi kötelék van köztetek és a szülői házban lévő szobátok között.

Ha szeretnétek otthonról elszabadulni és végre a saját pénzetekből élni, ezekre a kérdésekre mindenképp készüljetek az állásinterjú előtt!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
Világ
Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
vous - 2023.03.27.
A legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit az EFOTT fesztivál július 12. és 16. között a Velencei-tónál. Hat színpadon több mint 100 fellépőt láthatnak a fesztiválozók, többek között a VALMAR, Azahriah, a Wellhello, a Halott Pénz, Majka vagy a nagyszínpadra visszatérő Korda György és Balázs Klári produkcióját.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.