Egyéb kategória

Ez az önállósodás 4 fajtája – ti melyik csoportba tartoztok?

Mindenki másképp éli meg a szülőktől való elszakadást. Joggal mondhatnánk: ahányan vagyunk, annyiféleképp megyünk át ezen, de ez így nem teljesen igaz. A tudósok ugyanis 4-féle típust különböztetnek meg a szülőktől való függetlenedés tekintetében. Csekkoljátok le, ti melyikbe tartoztok!

vous - 2016.07.24.
Ez az önállósodás 4 fajtája – ti melyik csoportba tartoztok?

Lehet, hogy úgy érzitek, huszonévesen már nem kéne a szüleitekkel élnetek. Hiába van munkátok, saját keresetetek, mégis valami hiányzik: a teljes önállóság. Ám nem kell, hogy kellemtlenül érezzétek magatokat emiatt, nagyon sokan járnak ugyanebben a cipőben. De eljön majd a ti időtök is! Addig is nézzetek utána, melyik csoportot erősítitek önállósodás szempontjából! Ugyanis egy tanulmány szerint négy kategóriába lehet sorolni a fiatalokat aszerint, hogyan élnek fiatal felnőttként – írja az Upworthy.

Teljesen függetlenek

A fiatal felnőttek nagyjából 28 százaléka tartozik ebbe a csoportba. Vagyis ha teljesen önállósodtatok és semmi támogatást nem kaptok már otthonról, büszke tagjai lehettek ennek a tábornak.

Forrás:
pexels.com

Többé-kevésbé támogatottak

Nagyjából 23 százalékot sorolhatunk ebbe a táborba. Ha még otthon éltek, mindenféle családi támogatással a hátatok mögött, akkor bizony ezt a csoportot erősítitek. Lehet, hogy nem érzitek magatokat még önállónak, de sosem késő ezért tenni!

A „lakótársak”

A fiatalok negyede alkotja ezt a réteget. Ha ti is köztük vagytok, anyagilag már egyenesben vagytok, de még otthon, a szüleitekkel éltek. Na, ekkor töltitek be azt a bizonyos lakótársi, de egyben gyerek szerepet is.

Forrás:
pexels.com

Szabad tartásúak

Szintén majdnem a fiatal felnőttek negyede tudhatja magáénak ezt a megnevezést. Akkor vagytok szabad tartásúak, ha már elköltöztetek otthonról, saját keresettel bírtok, de még mindig szoros érzelmi kötelék van köztetek és a szülői házban lévő szobátok között.

Ha szeretnétek otthonról elszabadulni és végre a saját pénzetekből élni, ezekre a kérdésekre mindenképp készüljetek az állásinterjú előtt!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.