Egyéb kategória

Bűbájos csillagjegyek nyomában – Megvan, milyen varázserő illene hozzátok a horoszkópotok szerint

Vajon ha megkérdeznétek a családtagjaitokat, barátaitokat, hogy ki melyik bűbáj birtokában lenne a legszívesebben, miket választanának? Én megkérdeztem, és miközben hallgattam őket, összekapcsoltam a zodiákusokkal. Íme, az eredmény!

vous - 2022.01.03.
Bűbájos csillagjegyek nyomában – Megvan, milyen varázserő illene hozzátok a horoszkópotok szerint

A varázstárgyak, varázslások, különleges képességek világa magával ragadja a legtöbb gyereket. Irány a Roxfort! napunknak köszönhetően megkérdeztem a 13 éves unokahúgomat, hogy ha választhatna a bűbájok közül, melyiket szeretné birtokolni. Gondolkodás nélkül rávágta, hogy valamilyen kínzó varázslatot. A miértnél a „Mert menő!” válaszon kívül nem jött egyéb, de nem is volt rá szükség, a kaján gyermeki vigyort csak hozzá kell képzelni.

Halak

Ő a Halak jegyében született, és amikor ezt a választ adta – azon kívül, hogy nem csak az asztrológus énem nevetett fel – hihetetlenül jól rátapintott a Halak jegy kettőségére. Persze választhatott volna valamilyen gyógyító vagy megmentő varázslást is, de minek mentegetőzni! A Halak lélektanában megtaláljuk a bűn és az ártatlanság mítoszainak összefonódását. 

Bűvésztrükkök

Bűvésztrükkök
Forrás:
Alexandra Kiadó

Bika

Szeretem, amikor a gyerekek megmondják a tutit. Megkérdeztem hát, hogy az apukájának milyen bűbájt adna, aki egyébként Bika: „Valamilyen kajareptetőset”. Hát igen, úgy tűnik, nem lehet nem észrevenni, hogy a Bika számára az evés, egy finom falat felér egy varázslással. Persze itt a begyűjtő bűbájt – Invito – is említsük meg, hiszen a Bikák szeretnek birtokolni, felhalmozni ezt-azt.

Ikrek

Az Ikrekkel a legjobbat azzal tehetjük, ha elküldjük a hétvégi zsibvásárba. Csereberél, ismerkedik, kereskedik, majd ki tudja, hazatér egy mindenízű drazséval vagy egy nefeledd gömbbel, de bármi is legyen az, a Gemino bűbájjal megkétszerezi az adott tárgyakat. Egy otthonra, egy eladásra.

Rák

Meglehet, hogy ezen a piacon az Ikrek találkozik egy Rákkal is, aki egy tálat árul – Merengő a tál neve –, ami szemmel láthatóan hozzánőtt és nehezen válna meg tőle. Emiatt az ára is borsos. A Ráknak fontosak az emlékei, szeret a múltban merengeni. A Merengő egy kőtál, amelybe tárolás céljából gondolatokat lehet helyezni ezüstös köd formájában. A pálcával a gondolatokat az agyból a merengőbe lehet helyezni, így ha túl sok gondolat gyötör, vagy egyszerűen Legilimencia ellen szeretnénk védekezni, vagyis hogy belelássanak a gondolatainkba, akkor egy Merengőre van szükségünk!

mars horoszkóp

Mire vágytok igazán? A Mars megmutatja

„A Mars idén a szokottnál is több időt tölt el a Nyilas és a Skorpió jegyekben, ezért a Mars által képviselt analógiák (szexuális energia, szenvedély, túlélési ösztön, cselekvőerő, motiváció, küzdeni akarás, feszültség, önérvényesítő képesség) nagyobb odafigyelést igényelnek. A Mars a mozgatórugója a vágyainknak” – szól egy korábbi cikkünk, amiben elolvashatjátok, melyik csillagjegy mire is vágyik pontosan.

Nyilas

A Nyilasok a Gondolatolvasó bűbájt – Legilimens – választanák szívük szerint, amivel a célszemély gondolataiba belelátnának, de Edevis tükre is rájuk vár, hogy hazavigyék, ha a bölcsek kövét netán itt sem találnák – hiszen üres kézzel mégsem mehetnek haza! Edevis tükre egy csodálatos tükör, melyből talán csupán egy létezik a varázsvilágban, a szívünk legmélyebb kívánságát mutatja meg. Tehát az illető nem a jövőt látja majd, hanem azt, amelyre leginkább vágyik. 

Szűz

Van egy varázsige, amire szerintem sokunk pályázna, ez pedig Suvickus – tisztító bűbáj, amely megtisztítja a célzott területet. Hagyjuk most meg ezt a Szüzeknek, sőt, a Reparo és Megifix bűbájokat is csapjuk hozzá! Használatukkal mindent meg lehet javítani, nem kell újat venni. Arról nem is beszélve, hogy mennyit lehet így spórolni!

Forrás:
iStock

 Bak

A Bakoknak házimanót adnék, akiket kedvükre elirányítgathatnának. Jól hangzik, ugye?

Oroszlán

Az Oroszlán és a Mérleg jegyűeket a Mágiaügyi Minisztériumba helyezném, természetesen tekintélyes vezetői beosztásba. Az Oroszlánok középponti szerepét segíti a varázskorona, amit az Abszol Úton beszerezhetnek, így elkerülhetik a zsibvásárokat!  A Némító bűbájt (Silencio – a célzott lény elnémul) vagy Hangerősítő bűbájt váltakozva használhatják a „vagy halkuljon el más, vagy ő legyen hangosabb” elvén. De ne feledkezzünk meg arról sem, ha igazán őszinte akarna lenni egy Oroszlán, azt kívánná, hogy uralkodhasson, méghozzá mindenki felett!

horoszkópok

Öt mondat, amit soha ne mondjatok…

Kíváncsiak vagytok, mi az az öt mondat, amitől falnak megy a Bika, az Oroszlán, a Nyilas vagy a Bak? Vagy mik azok a mondatok, amiket képtelen elviselni a Rák, a Szűz, a Kos, a Mérleg? Mitől borul ki teljesen az Ikrek, a Halak, a Vízöntő vagy  a Skorpió?

A cikkekre kattintva egy korábbi sorozatunkból minden kiderül! 

Mérleg

A Mérlegek nem hiszem, hogy beérnék egy csodacsattal, a Miss Universe bájital szérumot pedig mértékkel fogyasszák, nehogy megártson szépségüknek!

Skorpió

A Skorpiók a legesélyesebbek a Varázsbűn-üldözési Főosztály vezetésére, ugyanakkor a bájitalkészítésben nemcsak a Mérlegek járnak élen, nekik is a vérükben van. Néhány ismétlő órát érdemes venni Piton professzortól, aki mint mondja: „Megismerkednek a bájitalkészítés művészetével, megtanulják, hogyan kell dicsőséget forralni, hírnevet a palackba zárni vagy halált rejteni a dugó alá.” Kezdésnek ajánlom az Élő Halál Eszenciáját, amely egy egyedülálló altató bájital – olyan mély álmot okoz, amely könnyedén összetéveszthető a halállal. 

Vízöntő

A Vízöntőknek valamilyen átváltoztatós bűbájt adnék, mivel ezek a varázslatok nehezek és bonyolultak és elvégzésükhöz kimagaslóan nagy intellektus szükséges, nem akárki végezhet sündisznóból tűpárna vagy teknősből teáskanna átváltoztató varázslást. Befeszülésre a Commikulus (Riddikulus) varázsigét érdemes választaniuk, mely kellően vicces.

Kos

A Kosok, ha kifogytak a robbantó vagy darabokra törő bűbájból, használják a Capitulatus – Lefegyverző bűbájt –, a célszemély elejti az éppen fogott dolgot vagy pedig maga a célszemély elrepül egy pár méterrel arrébb. Akadály elhárítva!

A  Patrónus Bűbájt pedig minden csillagjegynek szívből ajánlom, gyakorolja, gyakorolja, egy nap még jól jöhet.
 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.