Egyéb kategória

„Mindenki tartozik valakihez és mindenki adósa valakinek” – sorsszerű találkozások és lelki társak nyomában

Szeretek moziba járni és a filmválasztást sem szoktam túlbonyolítani. Nem tudom előre, hogy jó lesz-e, de azt igen, hogy nekem szól majd. A Felhőatlaszt négy évvel ezelőtt láttam, és tökéletesen beleillett az akkori időszakomba, amikor is elmondhatatlanul sokat foglalkoztatott a lélektársi kapcsolatok mélyebb összefüggéseinek megértése a horoszkópokból. Nem egyszer volt részem ilyen találkozásban, és a film is ezt a témát öleli fel.

vous - 2016.09.09.
„Mindenki tartozik valakihez és mindenki adósa valakinek” – sorsszerű találkozások és lelki társak nyomában

A Felhőatlasz röviden arról a körforgásról szól, ahogyan ismételten kapcsolatba kerülünk előző életeink szereplőivel és tetteivel. A film közel háromórás, de lekötötte minden figyelmemet, egy cseppnyi pihenést sem engedélyezett, és volt olyan, hogy semmit nem értettem – úgy az első másfél órából –, ami iszonyatosan frusztrált, de kitartott bennem az a tudat, hogy minden értelmet nyer előbb vagy utóbb. Az életben sem mindig értünk meg mindent. Úgy telik az idő, hogy tényleg észre sem lehet venni. Pont úgy telik, mint amikor az ember találkozik egy lelki társával. Megszűnik a tér és az idő. Nem tudod, honnan ismered, de a tekintetéből valami átjön. Összeköt vele a múlt, a jelen és a jövő. 

Az életünk nem csupán a miénk, kötődünk másokhoz, a múltban és a jelenben, és minden egyes bűntettel vagy kedves gesztussal jövőnk keletkezéséhez járulunk hozzá.

Ennél a mondatnál már nem voltak kétségeim afelől, miért pont akkor néztük meg ezt a filmet. Mindig is lenyűgözött a lélektársi kapcsolatok megmagyarázhatatlan mély összetartozó érzése. Nemcsak arra vágytam, hogy átélhessem ezeket a pillanatokat, de tudni, érteni, kiolvasni is akartam mindezeket a horoszkópokból

Miért? Miért? Miért?

Számtalan horoszkópot megvizsgáltam, és a beszámolók alapján, valamint a hozzá olvasott információkból több mindenre kaptam választ. A film hatására lepörgettem és újra felelevenítettem életem eddigi szereplőit, elgondolkodtam azokon a furcsa (legalábbis akkor annak tűnő) helyzeteken. Vajon miért segített egy jóval idősebb és sokkal magasabb rangban lévő ember éveken át a munkahelyemen? Vagy miért fogadtak örökbe pont azok a szülők, akik felneveltek? Vagy ha a testvéremmel való kapcsolatra gondolok, számos kérdés merül fel bennem… Folytathatnám a sort azzal, amit én sem tudtam megmagyarázni, hogy miért segítettem valakinek, akit a környezetem ki nem állt, vagy furcsállt, vagy miért volt annyi szívfacsaró találkozás, amiből újra felállva új helyzetekben találtam magam.

A válasz: „…csak annyit tudok, hogy ezt a világot ugyanazok a láthatatlan erők forgatják, mint amik a szívünket facsarják… minden világossá válik. Bár megmutathatnám ezt a ragyogást! Ne aggódj, minden rendben van. Átkozottul tökéletesen rendben van. Most már értem, hogy a határ a zaj és a hang között csupán konvenció. Minden korlát egy elfogadott szabály, ami arra vár, hogy túllépjenek rajta. De csak akkor léphetünk át bármilyen határt, ha előbb felfogjuk, hogy azt tesszük. Az ilyen pillanatokban épp olyan tisztán hallom a te szívverésedet, mint a sajátomat. És tudom, a különlétünk, csak illúzió. Az életem messze túlnő az én korlátaimon…” – idézet a filmből Pataricza Eszter fordításában.

Életem minden meghatározó kapcsolatában volt egy közös nevező, ez derült ki, amikor összevetettem a horoszkópokat a holdcsomópontokkal való kapcsolódással (Hold, Nap, Jupiter, Szaturnusz és a tengelyek). A háttérben természetesen ennél komplexebb asztrológiai elemzés zajlik, ahol sok minden mást is figyelembe kell venni, a Jupiterről és a Szaturnuszról nem is beszélve. De itt most erről tényleg nem fogok beszélni, ígérem!

Forrás:
iStock

A horoszkóp karmikus tengelye

Asztrológiai szempontból röviden összefoglalva annyit érdemes megemlíteni, hogy a születési képletben a felszálló és a leszálló holdcsomópontokat összekötő tengely a lélek pályájának növekedését mutatja, ezt karmikus tengelynek is nevezik. A leszálló (sárkányfarok) holdcsomópont helyzete az előző életeinkre utal, míg a felszálló (sárkányfej) a jelen életben megtanulandó feladatokra. Ha az egyik fél bolygója, de különösen, ha a Napja vagy a Holdja együtt áll a másik fél ezen tengelyével, karmikus kapcsolatokról, lélektársi viszonylatról beszélünk. Minél pontosabb az együttállás, annál erősebb a kapcsolat.

A karmikus kapcsolat alatt azt értem, hogy valamilyen feladat, lecke, tapasztalás összeköti a két embert.

Ha a másik személy valamelyik bolygója az előző életeket jelölő leszálló csomópontunkkal esik egybe, a bolygó természetéből következtethetünk, milyen kapcsolódásunk volt vele előző életünkben. Például a Vénusz előző életbeli szerelmünkre, partnerünkre utal, társulhat hozzá kísérteties kémia is. A Mars esetén is erős szexuális vonzódás jelenhet meg, azonban valamilyen erőszak vagy háborús esemény, haláleset is közrejátszhatott a múltban. A Nappal vagy a Holddal való együttállásban főként szülő-gyerek kapcsolatokra, míg a Jupiter esetében segítői, jótevői – vagy tanítói – minőségre utalhat előző életbeli találkozásunkban. A lélektársak sok esetben katalizátorként jelennek meg az életünkben.

A legtermészetesebb érzések a múltból

Számtalan esetben beigazolódott, hogy ha az egyik fél karmikus tengelyét érinti a másik személy planétája, aszcendense, IC-je, vagy karmikus tengelye, mágnesként vonzza egymást a két ember, ismerősnek érzik a helyzetet, tér és idő megszűnik a találkozás pillanatában, és úgy érzik, nehéz ellenállni, illetve kilépni ebből a mágneses térből. Jó vagy félelmetes érzés tölti el őket, és azonnal bizalmukba fogadják egymást. Varázslatos intim burok keletkezik, ahogy a két lélek kitárulkozik érthetetlen módon, de annyira erős a lelki összeillőség és az egységükből fakadó szeretet, hogy észrevétlenül teszi meztelenné és egyben sebezhetővé, ami a puszta fizikai vonzódáson is túlmutat.

nemetvolgyi-nagy-renata-szules-asztrologia-horoszkop

Tényleg már a születésünk pillanatában eldől a sorsunk? – félelmek és szorongások nyomában

A születési horoszkópot a születés pontos idejére és helyére állítjuk fel. Ha a születés pillanatában valamilyen komplikáció lépett fel – illetve minden olyan hatás, ami akkor ott jelen volt, rögzült –, bevésődik. A születés időpontjának általában az első lélegzetvételt vagy a köldökzsinór elvágásának időpillanatát tekintjük, ez az az időminőség, amibe születünk, meghatározván személyiségünket és sorsunkat. S hogy mit jelent ez pontosan? Korábbi cikkünkből ITT minden kiderül!

Tanítói találkozások

Nem minden esetben válik első pillanatban ez az érzés azonnal kölcsönössé. Sok múlik azon is, hogy a másik személy mennyire áll készen a karmikus találkozásra és a fejlődésre. Sok esetben érezhetjük kezdetben frusztrálónak, félelmetesnek, mert nem állunk még készen a fejlődésünk egy újabb lépcsőfokára. Mégis, ha sikerül beadni a derekunkat, hosszú távon megváltozhat az életünk.

A holdcscsomópontokon történő „találkozások” (mármint a másik személy planétáinak vagy tengelyének együttállása a karmikus tengelyünkkel) betekintést engednek személyiségünk legbelső világába. Akármennyi időre is nyitják meg lelkünket, felejthetetlen élményt adnak.

Vissza a filmhez!

A film csodálatosan összetett, néhol követhetetlen, néhol követhető, néhol elénk teszik a hiányzó képkockát, néhol meg nem. Néha tudatosít bennünk valamit, néha pedig ránk bízza. Meghagyja ezt egy következő lépésnek. Higgyétek el, nincsenek véletlenek!  Ahogy pont ezt a filmet néztük meg és pont most, úgy egyetlen találkozás sem lehet véletlen, amikor azt érezzük valaki iránt, hogy segítenünk kell, vagy érthetetlen módon akadályoznunk. Bármilyen szerepet is osztottak ránk, úgy vélem (és ez szubjektív), mindenki tartozik valakihez és mindenki adósa is valakinek.

Ha szeretnéd tudni, hogy a te karmikus tengelyed milyen csillagjegyeket köt össze, az alábbi táblázatból kikeresheted. Ha a másik fél Napjegye, Holdjegye vagy aszcendense a karmikus tengelyed valamelyik jegyébe esik, könnyen előfordulhat, hogy szoros lelki kapcsolatot érzel vele vagy fontos szereplője az életednek.

Forrás:
VOUS
Ajánlott cikkek