Egyéb kategória

Változik a KRESZ: fontos újítások érkeznek

Változik a KRESZ. Ám most nem kisebb változásokra kell számítani. Elképzelhető, hogy mindenkinek újra kell vizsgáznia.

vous - 2016.07.18.
Változik a KRESZ: fontos újítások érkeznek

Szerintem nem vagyok vele egyedül, ha ezek hallatán összerezzentem. Bár már öt éve van jogsim és vezetni is szoktam, a KRESZ-változás hallatan egy kicsit megijedtem.

Van miért?

Ígéretek szerint egyszerűbb lesz a KRESZ, a változás csaknem négy éve húzodik már – írja az Index. Változtatni akarnak az autópályán megengedett sebességhatáron. A sztrádán haladó kamionok eddigi 80 km/órás sebbeséghatárát 90 km/órára emelnék, valamint az információs táblák kihelyezésénél nagyobb szabadságot kapnak az önkormányzatok, és az új KRESZ életbe lépése előtt változhatnak az egyes várakozási és megállási szabályok is.

vezetés

A nagy VOUS-KRESZ-teszt – csekkoljátok, mennyire ismeritek a szabályokat!

Mint számtalan dologra, úgy az autóvezetésre is azt mondják, olyan, mint a biciklizés: ha egyszer megtanultuk, nem lehet elfelejteni. Igaz-igaz, de a KRESZ-tudásunk hamar feledésbe merülhet. A VOUS KRESZ-tesztjében leellenőrizhetitek, mennyire vagytok naprakészek a közlekedési szabályok terén. Töltsétek ki a 30 kérdésből álló tesztet.

A KRESZ-tesztet ide kattintva tudjátok kitölteni.

 A portál szerint 2014-ben az ORFK szóvivője azt nyilatkozta, a tervek a szerint az új törvény hatályba lépésekor mindenkinek újra kellene vizsgáznia KRESZ-ből. 

UPDATE:  A rendőrség nyilatkozott az ügyben – írja a HVG.

"Ilyen nyilatkozatot az ORFK szóvivője 2014-ben, 2014 előtt, és azóta sem tett"

– szögezik le.

Ajánlott cikkek