Egyéb kategória

Tudtátok, hogy a kóla az egyik legtutibb tisztítószer?

Mostanra már senki előtt sem titok, hogy kólát inni nem túl egészséges. Viszont semmi sem fekete vagy fehér, így a kólának is akad jótékony hatása, például ha nem magatokba, hanem az otthonok különböző részeire „öntitek”, csodálatosan tiszta lesz a lakásotok.

vous - 2016.07.18.
Tudtátok, hogy a kóla az egyik legtutibb tisztítószer?

Biztos mindenki hallott már arról a visszataszító kísérletről, amiből kiderült, hogy a kóla képes teljesen feloldani még a fogainkat is, ha sokáig érintkezünk vele. Hát igen, aminek ilyen erős maró hatása van (a pH-értéke 2,5!), az talán nem a gyomrunkba való, hanem a szivacsunkra, aztán pedig kezdődhet is a nyári nagytakarítás! A kóla ugyanis szinte tökéletes takarításra, ráadásul könnyű beszerezni és még mindig olcsóbb, mint a professzionális tisztítószerek. A Healthy Food House alapján íme 12 módja a kóla felhasználásának, ha takarításra kerül a sor!

Forrás:
Pexels
 1. Kiszedi a vérfoltokat a ruhátokból!  
 2. Ha meg akartok tisztítani egy pénzérmét, esetleg fémből készült bizsut, csak dobjátok egy pohár kólába!
 3. Rozsdásodott eszközökhöz is használhatjátok! Például ha rozsdafoltos a medencétek, csak öntsetek a vízbe két literrel, majd várjatok egy napot!
 4. Tökéletesen tisztára varázsolja a WC-kagylót. Csak öntsetek kólát a kagylóba, hagyjátok állni egy ideig, aztán húzzátok le, és már ragyog is!
 5. Ha rátok borult a lángosos papír és a legszebb nyári ruhátok tiszta olajfolt lett, ne féljetek: a kóla ebben is segíteni fog!
 6. Ha a benzinfoltokat akarjátok eltüntetni a garázsból, csak törölgessétek át egy kis kólával.
 7. Ha rágó ragadt a hajatokba, nem kell ollóért nyúlnotok! Csak mártsátok kólába a területet, várjatok pár percet, és könnyedén kiszedhetitek a hajatokból!
 8. Motorház-tisztításhoz is kiváló!
 9. Kólával mossátok fel a konyhában a csempét, hogy a fugából is biztosan kijöjjön a kosz!
 10. Ha fodrásznál voltatok, de rosszul sikerült a hajgöndörítés, kólával elmulaszthatjátok!
 11. Ha a tegnapi vacsorátok foltott hagyott a fotelen, csak öntsetek a területre egy pár cseppet, dörzsöljétek, és már tiszta is!
 12. Odaégett a rántotta? Ne vízbe áztassátok a serpenyőt, hanem kólába: utána tutira nem kell súrolnotok az alját! 

Gondoltátok volna, hogy mennyi mindenre jó egy üveg kóla? 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Otthon

A népszerű és designos franciaágyak
Otthon
A népszerű és designos franciaágyak
vous - 2023.11.23.
Az alvás fontos szerepet játszik mindennapi életünkben, és egy megbízható franciaágy kiválasztása kulcsfontosságú a pihentető alváshoz. Az ilyen ágyak között két gyakran választott lehetőség van a rugós és a matracos változatok. Mindkét típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, és a választás függ az egyéni szempontoktól és az alvási szokásoktól.