Egyéb kategória

VOUS-háziasszonyok! A WC-sikához mi ezt a keveréket ajánljuk

A klozet kisikálása biztosan nem tartozik az álommelók közé, de nincs mese, meg kell csinálni ezt is. Ha szerettek tudatosak lenni, akkor talán ügyeltek arra is, milyen takarítószereket használtok az otthonotok különböző pontjain. Ezért hoztunk most egy házi WC-tisztítószer-receptet az említett célra.

vous - 2016.11.20.
VOUS-háziasszonyok! A WC-sikához mi ezt a keveréket ajánljuk

A WC rendben tartása lehet, hogy nem mindenkinek a kedvenc teendője, de gyakran kell azt is takarítani. Bele sem merek gondolni, milyen helyzet uralkodhat el abban a mellékhelyiségben, ahol hosszú ideig fel sem bukkan tisztítószer. Egy jó VOUS-háziasszony rendszeresen karbantartja a ház ezen pontját (is), azonban nem mindegy, hogy milyen vegyszerrel kezdi eltüntetni a szennyeződéseket. Ha inkább olyan verziókkal szeretitek kitakarítani a klotyót, melyekbe tudjátok, hogy milyen alapanyagok kerülnek, akkor nézzétek meg ezt a korábbi cikkemet, vagy próbáljátok ki a most következő DIY-receptet.

Forrás:
Pixabay

A recepthez ezekre lesz szükségetek:

 • 1/2 csésze szódabikarbóna

 • 1/4 csésze folyékony növényi olajból készült szappan

 • 10 csepp illóolaj (nem kötelező)

 • 1/4 csésze hidrogén-peroxid

 • 1 csésze forró víz

 • 1/4 csésze ecet

 • Keverőtál

 • Mérőpohár

 • Keverőkanál vagy habverő

 • Tölcsér

 • Spriccelős flakon

A tálba először tegyétek bele a szódabikarbónát és a szappant, valamint, amennyiben szeretnétek, hogy jó illata legyen a kész terméknek, akkor jöhet a választott illóolaj. Ha megengeditek, hogy ajánljak nektek párat, akkor én ezeket mondanám: eukaliptusz, citrom, narancs, rozmaring – a felsoroltaknak nemcsak az illata finom, hanem antibakteriális tulajdonsággal is rendelkeznek. A sorban a hidrogén-peroxid következik, majd nagyon lassan, folyamatos kevergetés mellett öntsétek az eddigiekhez a forró vizet. Most jöhet az ecet, ne ijedjetek meg, ha habzani kezd a tál tartalma, addig kavarjátok az alapanyagokat, amíg nem csillapszik a reakció. A megtisztított spriccelős flakonba a tölcséren át öntsétek bele a keveréket, majd alaposan tekerjétek rá a műanyagra a tetejét. És kezdődhet is a takarítás!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!