Egyéb kategória

Támad a migrén! Harcoljatok ellene természetes gyógyszerekkel!

A kínzó migrénben az a legrosszabb, hogy ezer oka lehet, így szinte lehetetlen megtalálni a gond gyökerét és védekezni ellene. Vagy mégsem? Ha már elegetek van abból, hogy marékszámra szeditek a fájdalomcsillapítót, íme pár természetes gyógyszer, ami csillapíthatja a fejfájást.

vous - 2016.07.15.
Támad a migrén! Harcoljatok ellene természetes gyógyszerekkel!

Ha gyakran van migrénes fejfájásotok, a fájdalomcsillapítókhoz pedig már hozzászokott a szervezetetek (vagy éppen sohasem használtak), lehet, hogy már magatoktól is nyitottak vagytok a természetes gyógymódokra. Ha még nem próbáltátok ki az alábbi módszereket, és hetente lecsap rátok a fejfájás, talán itt az idő, vesztenivalótok úgysincs.

1. Akupunktúra

Igen, tudom, hogy mennyire ijesztő látvány, ahogyan tűpárnákká változunk a kezelések alatt, de higgyétek el, annyira sem fáj, mint egy szúnyogcsípés. Ráadásul egy kutatás szerint, amiben 22 orvos és több mint 4000 migrénes beteg vett részt, kiderült, hogy az akupunktúra legalább olyan hatásos migrén ellen, mint az orvosok által felírt tabletták – sőt, sokszor még hatásosabbnak is bizonyult – írja a Mind Body Green.

2. Táplálékkiegészítők

Ha gyakran fáj a fejetek, nagy eséllyel van valamiféle vitaminhiányotok, vagy esetleg nem táplálkoztok úgy, hogy az a szervezeteteknek is kedvére legyen. Bármelyik is a gond, sosem árthat, ha szedtek egy kis B2-vitamint, magnéziumot, vagy CoQ10-et. Persze ha túlzásba viszitek, ezeknek is lehetnek mellékhatásai, ezért bizonyosodjatok meg róla, hogy megfelelő forrásból származnak, és konzultáljatok az orvosotokkal a megfelelő dózisról.

migrén

Forrás:
Pexels

3. Oszteopátiás manuálterápia

Az oszteopátia az alternatív gyógyászat eljárásai közé tartozik, és mint azt a neve is mutatja, manuálisan, azaz kézzel végzik. Olyasmi, mint egyfajta masszázs, melynek lényege, hogy a befeszült izmok, inak és ínszalagok kiengedjenek, így a test hatékonyabban képes működni. Több kutatás is kimutatta, hogy azok a masszázsgyakorlatok, amiket ez a terápia használ, meglepően jól csillapítják a migrénes fájdalmat.

4. Kranioszakrális terápia

Ennek a terápiának a célja a kötőszövetes határok, lemezek ellazítása, az ízületi feszültségek megszüntetése, az idegi funkciók harmonizálása, tehát lényegében egy testi-lelki harmonizálásról van szó. Ha megfelelően végzik, serkenti a szervezet természetes öngyógyító folyamatait, csökkenti a stresszt és javítja az immunrendszer működését. Mivel ezalatt a terápia alatt semmi más nem fog történni, mint hogy a szakértők különböző területekre helyezik a tenyerüket, ha nem kedvelitek a fájdalmat, akkor ne is keressetek tovább!   

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.