Egyéb kategória

Egyszerű trükkök, hogy megússzátok a vakáció utáni depressziót!

Vakációzni mindig jó, hazajönni már kevésbé. Újra mosni kell, már nincs elfogadható okunk arra, ha nem vesszük fel a telefont, és ha a laptopunkra nézünk, egy halom megválaszolatlan e-mail néz vissza ránk. Érthető hát, ha egy nyaralás után sokan depresszióba esnek, de ha inkább elkerülnétek ezt a fázist, mutatjuk, mit tegyetek!

vous - 2023.07.24.
Egyszerű trükkök, hogy megússzátok a vakáció utáni depressziót!

Készüljetek előre, mielőtt nyaralni indulnátok!

Nagyon fontos, hogy milyen látvány fogad bennünket, miután hazaértünk a több napig tartó tökéletesség szigetéről. Ha mindenfelé csak szétdobált cuccokat láttok, a hűtőben pedig megrohadt minden, sokkal nehezebb lesz visszaállni hétköznap módba, ugyanis idegeskedni fogtok amiatt, hogy mennyi teendő van a ház körül. Mielőtt elindultok, takarítsatok ki, vagy ha ahhoz nincs energiátok, legalább mosogassatok el, és tegyetek egy kis rendet, hogy egy kedves, rendezett otthonra leljetek, mikor visszaérkeztek.

Rövidítsétek meg a következő hetet!

Ne gyertek haza szombaton vagy vasárnap, pénteken pedig eszetekbe se jusson! Ha előre gondoltok arra, milyen rosszul fogjátok magatokat érezni, mikor majd újra be kell kullogni a munkahelyetekre, úgy foglaljátok a nyaralást, hogy a visszaérkezés hétfőre vagy keddre essen, így felvidíthat a gondolat, hogy egyből kevesebbet kell majd dolgozni.

Forrás: Pexels

Adjatok magatoknak plusz egy napot az alkalmazkodásra!

Ha a munkátok megengedi, nyaralás után iktassatok be még egy plusznapot, hogy lélekben is visszatérhessetek a mindennapi teendőkhöz. Így lesz időtök mosni, teregetni, megtölteni a hűtőt. Úgy pedig sokkal jobb érzés egy vakáció után bemenni dolgozni, hogy tudjátok, az otthoni teendőket már kipipálhatjátok.

Tervezzétek el a következő nyaralást!

Ha érzitek, hogy mindezek ellenére is kezdtek belesüppedni a nyaralás utáni depresszióba, akkor érdemes hamarosan eltervezni a következőt, így tudni fogjátok, mi vár még rátok a nyáron, és lesz mire lélekben készülni.

Még hazafelé rendezzétek el a nyaraláson készült fotókat!

Használjátok fel a hazautat arra, hogy rendbe szedjétek a nyaraláson készült fotókat, így ha már otthon vagytok, és nem akarjátok elsírni magatokat azon, hogy nemrég még mennyire jól éreztétek magatokat, rájuk sem kell néznetek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szemétszedés Világnapja
Világ
Szemétszedés Világnapja
vous - 2023.09.18.
Ausztrál kezdeményezésre lett a szeptember harmadik szombatja globálisan a Szemétszedés világnapja, “Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” mottóval. Ehhez csatlakoztak az ország több pontján a szcientológia önkéntes lelkészek, akiknél már hagyomány, hogy ezen a napon az egyházuk épületének környékén és egyéb helyeken szemetet szednek.

Otthon

Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
Otthon
Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
vous - 2023.09.19.
Az otthonunk az egyik legfontosabb pont az életünkben. Ez az a hely, ahol fesztelenül jól érezhetjük magunkat, ahol néhanapján szomorúak vagyunk és ahol komfortra és biztonságra lelhetünk. Sokan a lakberendezés során is a kényelmes megoldásokat keresik, azonban azt senki nem szeretné, ha úgy nézne ki az otthona, mintha egy népszerű bútoráruház katalógusának egyik oldala.